Reisverhaal Joshua Tree NP en Dana Point

Reisverhaal Joshua Tree NP en Dana Point

door Onbekend

Door bosrijk gebied dat geleidelijk overgaat in de woestijn van Zuid-Arizona bereiken we via Route 89, 71 en 60 tenslotte de I-10. Phoenix laten we gewoon liggen.

Dit is toch een enorme, uitgedijde stad waar je midden in de zomer weinig te zoeken hebt. Nee, nu we op de I-10 zitten en al drie uur onderweg zijn vanuit Prescott, maken we liever vaart door dit saaie gedeelte van de woestijn. Zo komen we laat in de middag aan bij de afslag naar Joshua Tree National Park. We informeren bij het Cottonwood Visitor Center naar de toestand van de campings. Blijkt eenvoudig: we overnachten in Cottonwood Campground.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Het mooie van Joshua Tree National Park is dat het door zijn hoogteverschillen twee van de kenmerkende woestijnvormen van California biedt. Waar we nu binnenkomen, lage gedeelte, is de low desert, de Coloradowoestijn. De weg stijgt geleidelijk en de noordelijke helft van het park ligt in de Mojavewoestijn. Dat bekent dat we in het zuiden yucca's zien, algaven, struiken, grassen en wilde bloemen. Het hoge gedeelte wordt gedomineerd door de Joshua-bomen, bijzonder grote yucca's met armen als kandelaars.

Kamperen in het park blijkt weer de moeite waard. Zo kunnen we de zonsondergang en de zonsopgang zien, met de mooiste kleuren en lichtval. Een mooie wandeltocht biedt het pad naar Dead Horse Mine. We moeten wel flink wat water meezeulen, want dat is hier niet voorradig. Ook zonder die wandeltocht is dit een prachtig park, zeker als u de hitte wat ontloopt door de avond en de ochtend goed te gebruiken. Aan de noordkant komen we weer uit het park, bij het plaatsje Joshua Tree. Wie zijn popiconen waardeert kan nog naar de Joshua Tree Inn, een Bed & Breakfast waar Gram Parsons aan een overdosis overleed.

Palm Springs

Palm Springs, ongeveer tweehonderd kilometer van Los Angeles, is de plak waar de rijken van die stad zich 's winters terugtrekken. Groot gemaakt door Marilyn Monroe en andere filmsterren. Het barst er van de golfclubs en tennisclubs ñ allemaal privé en meestal voorzien van een stevig hek om gepeupel zoals wij buiten te houden. Er is nauwelijks iets te doen, dus we houden het al snel voor gezien. We nemen I-10 West maar stellen onze entree in de suburbs van Los Angeles nog even uit door bij Banning Route 243 te nemen, door het San Bernadino National Forest naar Mountain Center. Vandaar Route 74 West naar Hemet. Mooie route maar geen interessante stadjes, wel veel kampeergelegenheid in koele bossen. Bij de I 215 gaan we noordwaarts, maar niet ver, tot Perris, waar we de 74 West weer volgen naar Lake Elsinore.

Aan het eind van Route 74 ligt San Juan Capistrano. Wij overnachten in Doheny State Beach, voorbij San Juan bij Dana Point. Omdat we vroeg uit Joshua Tree zijn vertrokken halen we het nog net om de missiepost van San Juan Capistrano te bezichtigen. Dit is een van de mooiste missies van de keten die tussen San Diego en San Francisco ligt. Deze nederzettingen werden rond 1770 gesticht door Franciscaanse paters die uit Mexico kwamen om de Indianen in California te bekeren. Hun invloed is nog steeds te zien in de stijl van bouwen hier, met witte muren met bogen, rode pannendaken en donkere houten balken. San Juan Capistrano geeft ook meteen een lesje Californische geschiedenis, in het uitstekende museum dat in de missie is ondergebracht.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors