Onze reis door Texas

Onze reis door Texas

door Ineke Kocsis

Per KLM vertrekken we om 11.15 naar Houston. Om 14.07 plaatselijke tijd landen we, het is onbewolkt en de temperatuur is 15 graden. We hadden gehoopt dat het wat warmer zou zijn!

20 maart:

Bij de douane en bagageafhandeling gaat het er tamelijk chaotisch aan toe. Als we buiten komen komt juist het Alamo shuttle busje aanrijden. We zijn de enigen die instappen. Rond het vliegveld is het vreselijk druk en het duurt dan ook een hele tijd voor we bij het kantoor van Alamo zijn. Om 15.40 kunnen we eindelijk vertrekken. We zitten meteen op een rondweg waar we tol moeten betalen. Hier hebben we even wat problemen hoe alles werkt en hoe op de juiste weg te komen Aan het eind van de tolweg wordt het ineens erg druk, we zitten nu midden in de weekend spits. Langzaam rijden en af en toe stilstaan, het lijkt Holland wel! Tot 17.00 rijden we door richting Koebrug. Hier is een Best Western motel waar we onze 1e nacht willen doorbrengen. Het is even zoeken om dit motel te vinden.We zijn nu zo moe, dat we meteen ons bed induiken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

21 maart:

Om 7.00 een krant gehaald. Het is stralend weer, maar wel koud. Via een binnenweg rijden we naar de kust. Het is niet druk op de weg, om 9.45 stoppen we voor ons eerste echte American breakfast. Daarna doen we de eerste boodschappen in een grote supermarkt, het eerste wat we kopen is een koelbox en wat te drinken. Daarna rijden we weer verder. In Aransas Pass zien we een Super 8 motel, we besluiten hier maar te blijven. We zijn moe en hebben last van jetlag.

22 maart:

Onze kamer was vlak bij een ijsmachine en vanaf half 5 werd er met veel kabaal ijs gehaald. In het vervolg beter opletten en ervoor zorgen dat we niet meer in de buurt van zo'n machine een kamer hebben! Om 8.30 vertrekken we, het is heerlijke weer, richting Corpus Christi. Hier willen het battleship Lexington bezoeken, een vliegdekschip uit de 2e wereldoorlog. Op ons gemak bekijken we alles. Onvoorstelbaar dat er zoveel mensen op zo'n schip kunnen leven! We gaan weer verder richting Harlingen. Het is een lange rechte weg, en we zijn er sneller dan we verwacht hadden. Eerst gaan we naar de Tourist Info voor folders, daarna op zoek naar een motel. Het is inmiddels lekker warm geworden en we zitten een poosje bij het zwembad. 's Avonds gaan we nog even winkelen bij Target en Walmart.

23 maart:

Al om 7.00 naar de supermarkt aan de overkant van het motel. Hier vinden we eindelijk lekkere broodjes en bagels. Daarna vertrekken we richting kust. Via een farmroad rijden we naar Port Isabel en South Padre Island. We lopen een stuk langs het strand. het is erg druk met jongelui, het is Springbreak! Daarna rijden we over het eiland, tot we niet meer verder kunnen met de auto. Onderweg grote zandduinen. We hebben het wel gezien en gaan terug naar Harlingen, op zoek naar het Iwo Jima monument ter herinnering aan de Korea oorlog. Het is even zoeken, het ligt op het terrein van een militaire academie. 't Is erg druk omdat het net inschrijvingsdag is. We bekijken het kleine museum en kopen wat kaarten. Daarna gaan we weer op zoek naar een motel. Bij het Best Western motel zitten we onder de palmbomen een poosje de krant te lezen. Het is ruikt er heerlijk, achter het motel is nl. een boomgaard met bloeiende grapefruit bomen.

24 maart:

's Morgens bezoeken we een Aloe Vera Plantation (Forever Living Farm). We zien er een uitgebreide film en in het winkeltje kunnen we hun produkten kopen. Dit bezoek viel ons wat tegen, we hadden gedacht dat we ook de fabriek konden bezichten, maar helaas was dit niet mogelijk.

's Middags rijden we naar McAllen en maken een wandeling in het Rio Grande Benson State Park. We overnachten in McAllen.

25 maart:

Vandaag gaan we richting San Antonio. Het is weer prachtig weer, zo'n 26 graden. Onderweg stoppen we nog bij een stalletje langs de weg om voor weinig geld een zak grapefruits te kopen. We hebben nog nooit zulke lekkere, zoete grapefruits gegeten! Tegen 12.30 arriveren we in San Antonio. We vinden meteen een Super 8 motel en boeken hier voor 2 nachten. Dan gaan we lopend de stad in. Na ruim 3 kwartier lopen zijn we bij het Alamo, dat we op ons gemak bekijken. Het is hier erg druk met veelal Amerikaanse toeristen. We lopen de Riverwalk, erg mooi, en luisteren naar Mexicaanse muziek . In de River Center Malll eten we nog een heerlijke sandwich en dan is het tijd om ons motel weer op te zoeken. We zijn doodmoe van al het geloop en geslenter.

26 maart:

Vandaag bewolkt weer en veel wind. We gaan weer lopend de stad in, we ontdekken een kortere weg en doen er nu maar 20 minuten over! Met de streetcar bekijken we San Antonio. We gaan eerst naar de Market Square en lopen daar wat rond, daarna gaan we weer met de streetcar naar het King William Historic District. Hier staan prachtige, oude huizen. We hebben nu wel genoeg gezien, gaan terug naar ons motel en halen onze auto op. Met de auto gaan we dan nog naar de Botanical Gardens. De wildflowers bloeien, een schitterend gezicht. We lopen hier een poos rond, in de bijbehorende winkel kunnen we leuke souveniers en wildflower bloemzaad kopen.

27 maart:

We vertrekken uit San Antiono en gaan richting Hill Country. Onderweg een flinke bui, daarna weer prachtig weer. We maken een stop in Bandera, "cowboy capital of the world". Het is een leuk plaatsje en we bekijken wat winkeltjes en maken foto's. De volgende stop is Fredericksburg. Hier is alles Duits! Zelfs straatnamen in het Duits. In een Duitse bakkerij eten we een BLT sandwich met "kartoffelsalat".We praten Duits met de serveerster. Helaas zitten de motels vol en moeten we terug naar Kerville, waar we nog een kamer vinden bij een Days Inn.

28 maart:

Door de "rolling hills" naar Del Rio. Een prachtige weg door de heuvels. Een paar keer maken we een fotostop, o.a. bij een kudde Longhorn koeien. In Del Rio zitten we een poosje in de schaduw bij het zwembad van de la Quinta Inn. Later gaan we nog even naar de Mall en kopen boeken in een grote boekwinkel. Bij Kettle (restaurant) eten we een T-bone steak met baked potatoe and coleslaw.

29 maart:

Vandaag naar Ford Stockton. Onderweg stoppen we bij Langtry, een klein plaatsje met zo'n 35 inwoners. We gaan naar het Judge Roy Bean Visitor Center. Er is tevens een klein openluchtmuseumpje over Judge Roy Bean, een legendarisch figuur. Een aardige mevouw in het Visitor Centre belt voor ons naar de lodge in het Big Bend Park en reserveert een kamer voor ons voor de volgende dag. Via een stille weg door de desert rijden we dan naar Ford Stockton.

30 maart:

Om 6.45 zitten al aan een ontbijt van scrambled eggs, bacon en hashbrowns! Buiten is het nog fris, zo'n 9 graden. Om 7.10 vertrekken we, richting Big Bend Park. We rijden over een hele stille, rechte weg dwars door de desert.Slechts af en toe komen we een auto tegen. Om 10.30 zijn we bij het hoofdkwartier van het park waar we informatie ophalen over te lopen trails. Het is inmiddels al weer heet geworden. We lopen 3 trails, waaronder de Santa Elena Canyon Trail. Dit is een erg mooie trail langs de Rio Grande rivier. Aan de overkant zie je Mexico liggen.

Aan het eind van de middag rijden van via een dirt road naar de Chissos Basin Lodge. We krijgen een kamer in gebouw B, met uitzicht op de bergen. Het is een ruime kamer, met op het balkon een ouderwetse schommelstoel. We zitten nog even op het balkon in het zonnetje. Wanneer de zon ondergaat wordt het ineens erg fris en moeten we lange broek en trui aandoen. 's Avonds eten we in het restaurant van de lodge. Hier heb je een prachtig uitzicht over het park en de bergen.

31 maart:

's Morgens vroeg onbewolkt maar erg koud, 5 graden! Na het ontbijt in de lodge, lopen we nog een paar trails Later wordt het al snel warmer en kunnen de shorts weer aan. Om een uur of twee rijden we het park weer uit en rijden door naar Pecos. Het waait hier erg hard en het is koud.

1 april:

Vandaag rijden we eerst naar Midland, waar we het American Airpower Heritage Museum bezoeken. Dit museum staat volledig in het teken van de 2e wereldoorlog, erg interessant. Ook is er nog een hangar vol met vliegtuigen te zien. Daarna bezoeken we het Petroleum Museum, ook in Midland. Hier wordt alles verteld over de winning van olie. We gaan we naar Abilene.

2 april:

Voor we naar Lubbock vertrekken bezoeken we eerst nog Buffalo Gap Historic Village, a trip into the history of West Texas, een klein openlucht museum 8 miles voorbij Abilene. Het is leuk om te zien hoe de mensen zo'n 100 jaar geleden hier leefden en werkten. Onderweg naar Lubbock wordt de lucht steeds grijzer, waarschijnlijk van het stof. We rijden nu echt in the middle of nowhere. Hier zien we de plains. In Lubbock aangekomen zoeken we eerst een motel, een Super 8 deze keer. Bij de mevrouw van de receptie vraag ik of het hier altijd zo hard waait. Haar antwoord luidt: Madam, this is West Texas, always windy here. Later die middag gaan we nog naar het Ranging Heritage Center. Hier krijgen we weer een interessante uitleg, o.a. over de geschiedenis van het prikkeldraad en de chuck (=food)wagon. Buiten staan nog een aantal huizen, die we kunnen bekijken en windmolens. Door de stormachtige wind is het helaas buiten niet erg aangenaam. Op onze kamer hebben we later de verwarming aan!

3 april:

Via een binnenweg rijden we naar Amarillo. Eerst zien we veel olievelden met ja-knikkers. Later weer kale vlaktes en we komen in een heuse stofstorm terecht. We kunnen niet eens de auto uit. We zien ook veel rolling tumbleweed. We kunnen ons nu voorstellen hoe het er in de twintiger jaren heeft uitgezien, toen de bewoners uit o.a. Oklahoma naar Californie trokken via Route 66.

's Avonds eten we bij Flying J. Truck Plaza een enorme steak. We zijn tenslotte in Texas!

4 april:

Onbewolkt, maar heel erg koud, 0 graden. We hebben nu genoeg van het koude en winderige weer en besluiten naar warmere oorden te vertrekken. Om 7.20 vertrekken we al. In de buurt van Wichita Falls eten we tussen de middag een echte homemade American Hamburger. We overnachten in Greenville, de temperatuur is hier een stuk aangenamer, zo'n 25 graden.

5 april:

Vandaag gaan we naar Sulphur Springs. De route hier naar toe is prachtig, heuvelachtig, veel bloeiende wildflowers, meren en alles is hier zo mooi groen. 's Middags doen we het rustig aan en zitten bij het zwembad lekker in de zon. 's Avonds gaan we met onze auto naar een wasstraat voor een flinke schoonmaakbeurt, dat is wel nodig na al het stof van West Texas.

6 april:

Voor we Sulphur Springs verlaten gaan we eerst nog naar het Dairy Museum. Leuk museum met uitleg over koeien en melk (hoe kan het ook anders in een dairy museum!).

Dan rijden we naar Henderson, we zoeken eerst het Best Western motel en gaan daarna naar Caddo Lake. Dit is een schitterend meer, veel bomen met Spaans mos. We wandelen, kijken of we geen krokodillen zien en genieten van de schoonheid van Caddo Lake.

's Avonds lopen we door het plaatsje en bewonderen de prachtige oude huizen.

7 april:

Eerst maken we nog wat foto's van de huizen, dan vertrekken we weer en gaan naar Kilgore, waar we weer een Oil Museum bezoeken. Daarna door naar Athens, waar we overnachten.

8 april:

Om 5.00 worden we wakker door een flinke onweersbui en harde regen. Gelukkig klaart het na 7.00 snel weer op en als we weggaan is het warm en zonnig. Vandaag rijden we naar Marble Falls in Hill Country. We vinden hier een prachtige, splinternieuwe Best Western. Hier zullen we een paar dagen blijven. We maken een ritje door de omgeving van Marble Falls. Het is hier prachtig, de wildflowers bloeien overal. Heel veel Bluebonnets (een kleine blauwe lupine) en andere prachtige onbekende bloemen. We komen ogen tekort om alles te bekijken en maken veel fotostops,

9 april:

We gaan naar het Enchanted Rock Park, via een prachtige weg ook weer vol met Bluebonnets.

Aangekomen in het park beklimmen we de "summit". Af en toe is het behoorlijk zwaar. Boven aangekomen rusten we uit en maken veel foto's. Wanneer we weer beneden zijn gaan we eerst naar de picnic wat te eten, daarna lopen we nog een trail.

10 april:

We verlaten Marble Falls weer en brengen een bezoek aan het Lynden B. Johnson State Historical Park, de ranch van voormalig president Johnson. We lopen hier een poos rond en bekijken ook de Living History Sauer-Beckman Farmstead. Een aanrader!

Na alles bekeken te hebben gaan we via de Interstate naar Austin. Het is erg druk onderweg en we zijn blij als we in Austin zijn. We checken in bij een Best Western motel. Dan willen we nog even naar het Visitor Center rijden, maar het valt niet mee om daar te komen. Het is erg druk en het verkeer op de Interstate staat helemaal stil.

11 april:

We hebben slecht geslapen vanwege verkeerslawaai en besluiten om voor vannacht een ander motel te zoeken. Maar eerst gaan we nog naar de Famersmarket en daarna naar het National Wildflower Research Center. Ook hier zien we weer prachtige bloemen.

12 april:

Het is vandaag zwaarbewolkt en fris. We gaan met de auto down-town en rijden langs het Capitol. We hebben wel genoeg van Austin gezien en rijden naar College Station. We ontdekken dat naast ons motel een grote Barnes & Nobles (boekwinkel) is en brengen daar een aantal genoeglijke uren doen. Natuurlijk worden er weer een aantal boeken gekocht. 's Avonds eten we Southern Fried Chicken met gravy bij Denny's.

13 april:

We rijden eerst wat rond op het terrein van de Texas University (College Station is een universiteitsstad). We hadden gehoopt een tour te kunnen maken, maar helaas was dat niet mogelijk. Na een ijsje gehaald te hebben bij Baskin Robbins gaan we naar de George Bush Presidential Library and Museum (Bush sr. dus). Als we dit hebben bekeken gaan we naar Brenham. Onderweg stoppen we nog bij een vee "auction", waar op dat moment kalveren worden verkocht. Erg leuk om dat eens mee te maken, we verstaan er niets van. In Brenham gaan we naar het Monastery of St. Claire, waar de nonnen miniatuur paardjes fokken. Je zou er zo een mee naar huis nemen. Het is hier behoorlijk druk, want bezoek wordt alleen 's middags van 2 tot 4 toegelaten.

Onderweg naar ons motel zien de bermen weer blauw van de bluebonnets.

14 april:

We rijden een gedeelte van de Bluebonnet trail, en er worden weer veel foto's gemaakt van de prachtige bloemen.

Via het Sam Houston Forrest rijden we naar Houston. Nog een paar dagen, dan zit onze vakantie er weer op.

We besluiten het de laatste 2 dagen rustig aan te doen, wij hebben zoveel kilometers gereden en zoveel gezien dat we hier echt aan toe zijn. We boeken voor de laatste 3 nachten bij het Best Western Nasa motel.

15 april:

We bezoeken vandaag het Houston Space Center, daarna gaan we nog wat winkelen en de rest van de dag brengen we bij het zwembad door.

16 april:

Vandaag naar Galveston. We parkeren de auto op de boulevard, maken een wandeling en kijken naar de surfers. Verder valt Galveston ons wat tegen, beetje verlopen en verwaarloosd. We houden het voor gezien en gaan terug naar het zwembad bij het motel.

17 april:

Helaas het zit er weer op, vandaag vertrekken we weer naar huis. De koffers worden met enige moeite weer ingepakt. Zoals altijd kopen we weer veel te veel. Om 10.00 bij Denny's ons laatste amerikaanse ontbijt en dan op zoek naar Alamo om de auto weer in te leveren. Alles is snel geregeld, we hebben 7429 km gereden, en met het busje worden we naar onze terminal gebracht. Het inchecken gaat vlot en we kopen de laatste tijdschriften en chocolate chip cookies. We vertrekken op tijd en om 8.10 de volgende morgen zijn we weer op Schiphol. Het is 13 graden, even wennen na het mooie weer van Texas!

Nog een tip: vraag bij motels van de bekende ketens om een zgn. members-card (klantenkaart). Kunnen van te voren via Internet aangevraagd worden. Voordeel: gemak bij inchecken, ze hebben al je gegevens al en vaak krijg je korting. Bij Super 8 motels altijd 10%. Klantenkaarten kun je ook van supermarkten aanvragen, bijv. Safeway. Je krijgt dan net als in Holland, kortingen op produkten.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors