Reisverhaal Palm to Pines route, Californië
Like ons op Facebook

Reisverhaal Palm to Pines route, Californië

door Ineke van Dam

Een in Nederland vrij onbekende toeristische route die als omweg onderweg van Los Angeles naar Palm Springs v.v. of als dagtocht vanuit Palm Springs of Palm Desert gereden kan worden brengt U vanuit de woestijn in de koelte van de bergen.

Bij Banning aan de I-10 ligt de afslag van weg nr. 243/74. In korte tijd gaat de weg omhoog met schitterende uitzichten over de vallei. Via een aantal vista points met wandelmogelijkheden en zelfs een meertje om te zwemmen komt U aan in Idyllwild. Een lieflijk dorpje midden in de bossen met pijnbomen en eiken, op de helling van de San Jacinto mountain.Ook hier zijn weer diverse wandelmogelijkheden. In de winter kan men er zelfs vaak langlaufen.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 396 reizen naar Amerika

Het centrum van het plaatsje is een groot plein met een gigantisch grote en mooie totempaal,met o.a. een indiaan, wasbeertjes, een adelaar etc. Rondom het plein liggen diverse art-gallery's, wat souvenirwinkeltjes, en wat kleine coffeeshops en restaurants. Het dorp heeft beperkte mogelijkheden tot overnachten,voornamelijk in cottages, en wat bed and breakfast huizen.

Na Idyllwild rijdt men verder richting Palm Desert via weg nr, 74. Tussen ranches met renpaarden zakt de weg via haarspeldbochten af naar de woestijn. Opeens is er weer een vistapoint, maar dit keer met woestijnvegetatie. Na weer flink wat bochten komt de Coachella vallei in zicht. De woestijn maar met veel groen van de golfbanen, en veel hotels met zwembaden. Opeens er is dan de warmte van de woestijn,en zie je wat sproei-installatie uitrichten. Wij reden deze tocht al 2 keer en elke keer is het weer een ervaring om van de warmte in korte tijd in de koelte/frisheid van de bergen te staan.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors