Zeven dingen die we missen aan New York

Zeven dingen die we missen aan New York

door Nena van Bakel

New York, New York. De stad van oneindige mogelijkheden, ontelbare torenhoge wolkenkrabbers, talloze koffiebars, onuitputtelijke energie, uitbundige mensen en diverse culturen. In New York staat het leven nooit stil en dat is een van de grootste redenen waarom ons hart aan deze stad is verkocht.

Maar helaas komt er ook altijd weer een einde aan een stedentrip naar New York. En terug in Nederland, dan begint het gemis pas echt. Er is dan ook zo veel te missen aan de Big Apple.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Is dit herkenbaar voor jou? Dan ben je het vast eens met de volgende zeven dingen die wij missen wanneer we New York weer verlaten.

7. De unieke sfeer

In New York hangt een sfeer zoals nergens anders ter wereld. De stad bezit een enorme veerkracht; de wereldberoemde gele taxi's razen voorbij, talloze mensen lopen op het trottoir, er wordt muziek gemaakt midden op straat en hier en daar een huwelijksaanzoek doet weinig mensen nog verbazen. Kortom: overal waar je kijkt barst het van de energie.

De 24/7-cultuur die in deze stad heerst, zorgt voor een levendige sfeer waar iedereen direct deel van uit wil maken. Het is deze energie die zelfs niet in onze eigen hoofdstad Amsterdam te evenaren valt. In New York doe je wat je maar wil, wanneer je het wil.

6. De mensen

Hoewel mensen overal op de wereld uniek en verschillend zijn, is deze diversiteit in New York zonder twijfel het hoogst. In New York ben je wie je wil. Niets 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. In New York ben je niet gek genoeg en word je hoe dan ook omarmt door de rest van de bevolking.

Daarnaast is New York de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Mensen vanuit de verste uithoeken van de wereld zijn hier naartoe gekomen en hebben zich hier gesetteld. Velen zijn dus alleen en op zoek naar contact, waardoor je al snel de meest uiteenlopende individuen ontmoet.

5. De creativiteit, inspiratie en innovatie

Door deze hoeveelheid en verscheidenheid aan mensen, ontstaat een enorme creatieve subcultuur. Omdat New York redelijk volgebouwd is en iedereen dicht op elkaar leeft, is men des te inventiever geworden in het gebruik van de ruimte. Wijken vol oude gebouwen zoals in Brooklyn zijn getransformeerd tot hippe centra waar het barst van de musea, filmstudio's, ateliers en ontwerpbureaus. Eerlijk is eerlijk: in Amsterdam doen we een beste poging, maar een kopie is nooit even goed als het origineel.

Inspiratie vind je daarnaast overal: op straat, in de metro, in een random bar of in een musicalshow op Broadway. De stad loopt over van de activiteiten en verschillende scènes, waardoor je in alle hoeken en gaten van de stad creativiteit en inspiratie tegenkomt. De constante stroom van nieuwe mensen brengt steeds nieuwe inspiratie en innovatie waardoor New York aanhoudend vernieuwt.

4. Multiculturele wereldstad

Op zowel linguïstiek als cultureel vlak voert New York van alle steden ter wereld de boventoon. Er wordt geschat dat in New York rond de achthonderd verschillende talen worden gesproken. De stad wordt ook wel de 'melting pot' van de wereld genoemd, omdat het een grote samensmelting van de wereldbevolking lijkt te bevatten. Chinatown, Little Italy, Koreatown, Astoria: de Big Apple barst van de multiculturele wijken.

Heel fijn hoor dat we in Nederland lekker stabiel zijn en over het algemeen erg op elkaar lijken, maar wat buitenlandse invloeden zouden de boel toch zeker wat opleuken.

3. Ontbijten buiten de deur

Even snel een boterham met kaas en een glas melk naar binnen werken voor je naar je werk gaat? Dat is in New York niet voor te stellen! Hier bestaat ontbijt uit een snelle koffie inclusief broodje dat onderweg naar werk wordt gehaald. Dat is ook niet lastig, met de enorme hoeveelheid aan koffiebars en voedselketens die op elke hoek van de straat opdoemen.

En zeg nou zelf, je voelt je meteen verbonden met de medemens wanneer je 's ochtends vroeg met z'n allen even een bakkie pleur gaat halen. Deze gezellige traditie is in Nederland helaas nog niet helemaal doorgekomen.

2. De parken

Die hebben we toch in Nederland ook volop? Tja, maar onze parken zijn eigenlijk op geen enkel onderdeel te vergelijken met de parken in New York. Neem alleen al de omvang: Central Park is meer dan zeven keer zo groot als het Vondelpark!

Daarnaast bevat het New Yorkse park een sprookjesachtige ijsbaan, enorme pleinen met vijvers, romantische bruggetjes en wanneer je door Central Park loopt waan je je zo in het decor van talloze bekende films. Daar kunnen wij in Nederland alleen maar van dromen…

1. Onderdeel uitmaken van iets groots

Zodra je tijdens je rondreis door Amerika voet aan wal zet in New York, hoor je er onmiddellijk bij. Wie je ook bent, in New York word je meteen opgenomen en heb je net zoveel te zeggen als iemand anders die hier misschien al wel vijf jaar woont.

De Big Apple biedt unieke kansen voor nieuwkomers en heet iedereen met open armen welkom. Ben jij van plan om hier je droom waar te maken? Succes, de New Yorkers zijn dol op nieuwe initiatieven!

Zit je inmiddels te springen op je stoel en móét je binnenkort echt weer naar deze fantastische stad? Kijk dan hier voor onze vakanties naar New York!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors