Tips bij het bezoeken van een indianenreservaat

Tips bij het bezoeken van een indianenreservaat

door Nena van Bakel

Op je rondreis door Native America bezoek je ongetwijfeld een of meerdere indianenreservaten. Hier laat je je vertellen over de geschiedenis van Amerika en ontdek je dat de inheemse volkeren nog steeds hun bijzondere en mooie cultuur koesteren.

Maar bij dit soort bezoekjes komen ook wat regels kijken. Want bij lang niet alle reservaten vindt de bevolking het goed dat je foto's van ze maakt of hun opneemt op film als ze je vertellen over hun achtergrond. Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet en geven we je daarom wat etiquetteregels om op een vreedzame manier met deze mensen om te gaan.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Houd rekening met de leefomgeving

Wees zuinig op de leefomgeving van deze inheemse volkeren en laat hun land op dezelfde manier achter zoals je het aantrof. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zij later nog jouw kauwgumverpakkingen en colablikjes in de bosjes terugvinden…

Regels, regels, regels

Wees je bewust van de regels die per reservaat gelden, deze verschillen namelijk nogal eens. Ieder reservaat heeft weer haar eigen families en tradities die er ieder haar eigen regels op nahouden. Zorg er dus voor dat je hier altijd goed van op de hoogte bent. Zo is het in het Navajo Reservaat, en tevens in vele andere reservaten, verboden om alcohol te drinken of zelfs bij je te hebben.

Foto?

Vraag altijd aan de inheemse Amerikanen of ze het goed vinden dat je foto's van hen of hun omgeving maakt. Bovendien hoef je dit in het Hopi Indian Reservation niet eens te proberen. Deze oudste en meest religieuze indianenstam van het land is daar niet van gediend en houdt graag hun cultuur zo veel mogelijk voor zichzelf.

Ga niet of the beaten track

Volg altijd de aangegeven wandelpaden of autoroutes en wijk hier niet vanaf. De indianen stellen hun woonomgeving aan jou ter beschikking en het is dan ook de bedoeling om hier met respect mee om te gaan. Ga dus niet zelf op onderzoek uit, maar geef je over aan de vooraf opgestelde paden.

Heb respect

Als laatste puntje is algemeen respect altijd belangrijk. Kleed je naar behoren, luister aandachtig wanneer de inheemse stammen je over hun verleden vertellen en schreeuw niet door hun verhaal heen. Ook wanneer zij een traditionele dans uitvoeren, is het vaak niet de bedoeling om nadien uitbundig te gaan joelen en klappen. Het is dus ook verstandig om je voorafgaand aan je trip te verdiepen in de cultuur en geschiedenis van de betreffende stam(men) die je bezoekt. Op deze manier ga je respectvol met hen om en zullen ook zij jou op een fijne en goede manier behandelen.

Kan jij ook niet wachten om kennis te maken met deze indianenstammen? Bekijk hier onze beste reizen naar Amerika!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors