De drie gaafste walvissenvideo's

De drie gaafste walvissenvideo's

door Nena van Bakel

Staat het spotten van walvissen, naast een rondreis door Alaska, ook op jouw bucketlist? Laat Alaska nou de uitgelezen plek zijn om dit te doen! Deze vriendelijke reuzen zwemmen hier op hun gemakje rond en laten zich vaak zien wanneer ze naar vis happen of een sprong uit het water maken. En soms komen ze wel érg dichtbij…

Wij verzamelden de drie gaafste walvissenvideo's, waarbij de ontmoeting tussen walvis en mens in sommige gevallen maar net goed ging, maar ook een man de ontmoeting van zijn leven had.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 259 reizen naar Amerika

3. Twee filmende kajakkers schieten het beste shot in tijden

Twee kajakkers zijn samen met hun cameraploeg op zoek naar bultrugwalvissen om een aantal mooie beelden van de zeezoogdieren te maken. Ze blijven verstandig op de verplichte afstand van de walvissen, maar of deze dieren ook van die afstand op de hoogte zijn?

2. Brad Rich gaat helemaal uit zijn dak

Een tijdje zie je een rustige zee, wat meeuwen vliegen voorbij en Brad Rich, de man die de video maakt, wacht in spanning af of hij nog wat walvissen te zien krijgt. Dan zegt hij opeens: 'Hoor ik ze nou?'. Brad schrikt zich KA-POT en wordt wild enthousiast. Jij ook?

1. Please tell me you got that Julie!

In de golf van Alaska is een springende bultrugwalvis gespot, waar meerdere mensen naar zijn blijven kijken. Deze springende reus werd daardoor vanaf verschillende kanten gefilmd. Kijk zeker de hele video af, want wat er op het einde gebeurt verwacht je zeker niet… 'Please tell me you got that Julie!'

Wil jij ook graag walvissen spotten in Alaska? Check hier de beste reismogelijkheden!

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors