7x Tips voor een magische kerst in New York

7x Tips voor een magische kerst in New York

door Yldau Otter

Hoewel een stedentrip naar New York nooit verkeerd is, is kerst toch wel de most wonderful time of the year om deze stad te bezoeken. De beroemde Rockefeller Christmas Tree, sfeervolle kerstmarkten, verlichte huizen en besneeuwde straten zorgen ervoor dat iedereen een magisch kerstgevoel krijgt.  

Tijdens kerst is er zoveel te beleven in New York: van schaatsen in het Central Park tot een dinner cruise op de Hudson. Om de ultieme kerstsfeer tijdens je rondreis in Amerika te ervaren hebben wij zeven tips voor jou op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

1. Rockefeller Center Plaza

Meer dan 50.000 lampjes verlichten de enorme boom bij het Rockefeller Centre. Deze boom is elk jaar minimaal twintig meter hoog en zo'n acht meter breed. Het aanzetten van de verlichting van de Rockfeller is een groot spektakel in New York, waar een grote ceremonie aan voorafgaat. Deze vindt elk jaar plaats na Thanksgiving en laat zien hoe de New Yorkers het kerstseizoen inluiden. 

Wil je alle hoogtepunten zien van de kerstverlichting in New York? Maak dan een bustour langs acht stops waar je vervolgens een kleine wandeling maakt om de versieringen van dichtbij te bekijken. Tijdens deze tour kom je natuurlijk langs de Rockefellerkerstboom en de verlichte etalages van de winkels aan Fifth Avenue.

2. Trek die schaatsen maar aan!

Naast de kerstboom van het Rockefeller Center is een ijsbaan aangelegd. Je schaatst er tussen de hoge gebouwen. Maar de rijen zijn hier vaak erg lang en je moet minimaal twee uur wachten om je voeten op het ijs te zetten. Ook is de toegangsprijs van deze schaatsbaan niet zo'n pretje.

Maar jouw wintertrip is natuurlijk niet compleet zonder te schaatsen in New York! Wij raden je daarom aan om een kijkje te nemen bij de Wollman Rink. Deze ijsbaan ligt in het Central Park, en is een stuk goedkoper én groter. 

3. Lichtjestour in Brooklyn

In Brooklyn gaan de bewoners helemaal los met hun huisversieringen. Dat zorgt voor een bijzonder lichtspektakel. Wil jij zien hoe de huizen op een Amerikaanse manier worden versierd? De Slice of Brooklyns Christmas Light Tour brengt je langs de meest over the top-versieringen en geeft je tegelijkertijd een goed beeld van deze bekende New Yorkse buurt. De tour begint in Midtown Manhattan, vanwaar je met een busje en gids richting Brooklyn vertrekt.

4. Kerstmarkten

Waar kan je nou beter je kerstinkopen doen dan in New York? In de dagen voor kerst veranderen de etalages in kersttaferelen en worden pleinen omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkten.

Probeer niet de drukte in de winkels rondom Times Square te trotseren, maar bezoek in plaats daarvan de sfeervolle Union Square Holiday Market. Deze markt is geopend van november tot kerst en biedt producten aan van lokale ambachtslieden en kunstenaars.

5. Bekijk de verlichte stad vanaf de Top of de Rock

De meeste attracties in New York zijn gesloten met kerst, maar de Top of the Rock is wel gewoon open. En dit is dé perfecte mogelijkheid om de verlichte stad eens van bovenaf te bekijken!

Veel mensen kiezen ervoor om New York vanaf The Empire State Building te bekijken. Maar dan mis je eigenlijk het mooiste: The Empire State Building zelf, dat tijdens kerst ook nog eens rood met groen verlicht is.

6. Bezoek een Broadway Show

Nadat je een hele dag door het koude New York hebt gewandeld, is er niets lekkerder dan je avond doorbrengen in een warm theater. Een van de bekendste shows tijdens kerst is Radio City Christmas Spectacular. Tijdens deze show wordt je meegevoerd naar een wonderlijke kerstwereld vol verhalen van de kerstman, spectaculaire danspasjes van de Rockettes en een parade van speelgoedsoldaatjes. 

7. Kerstdineren

Een unieke manier om de stad te bewonderen is met een dinnercruise. Op deze manier kan je ontspannen genieten van een heerlijke kerstmaaltijd met uitzicht op de skyline van New York. Houd er wel rekening mee dat veel restaurants in New York op Eerste Kerstdag volgeboekt zijn. Zorg er daarom voor dat je op tijd boekt, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. 

Oké, nog een laatste tip dan: als je maar kort in New York bent en zoveel mogelijk wil zien, is het handig om een City Pass aan te schaffen. Met deze pas krijg je namelijk korting op veel highlights, zoals de Top of de Rock.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk hier alle rondreizen naar Amerika.

Fotocredits: Javier Gutierrez Acedo | subherwal | Peter Burka | pbutke | Juan Silva | John Morton

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors