De 5 beste kampeertips voor Alaska

De 5 beste kampeertips voor Alaska

door Maurice Kosterink

Wie wil er nou niet ontwaken met vogelgeluiden en het geruis van een beekje vlakbij je tent? In Alaska is wildkamperen een optie en dé manier om een keer echt dichtbij de natuur te staan. 

Een goede kampeervoorbereiding is vaak al het halve werk. Het is belangrijk dat je straks bestendig bent tegen de wilde natuur van Alaska. Want hoe houd je de beren op afstand? En welke kleding trek je aan tegen de extreme kou? Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet die je helpen jouw rondreis in Alaska onvergetelijk te maken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 265 reizen naar Amerika

1. Beerbestendige voedselbakjes

De grote grizzlybeer is een bekend symbool voor Alaska. Hoewel beren in tekenfilms heel lief en knuffelbaar lijken, zijn beren in het wild dat absoluut niet. De kans dat een beer je iets aandoet tijdens je kampeertocht is misschien niet groot (het zijn ook weer geen bloeddorstige monsters), maar probeer een onverwacht bezoek wel te voorkomen. 

Onze beste tip om dit beregezellige bezoek te vermijden, is: schaf een beerbestendig voedselbakje aan! Beren hebben namelijk een hele sterke neus en ruiken lekker eten op kilometers afstand. Door je eten  af te sluiten met een speciale voedselbak, komt een beer je (eten) niet opeten. 

2. Kleding voor elk weertype

Niemand wil koud en verkleumd door een bos wandelen. Dat gebeurt in Alaska al gauw wanneer je uitgaat van één temperatuur. Het weer in Alaska verschilt namelijk heel erg. Het ene moment schijnt het zonnetje en draag je een korte broek. Het andere moment regent het ‘cats and dogs’ en heb je een dikke trui en regenjas aan. 

Bereid je vooral in de zomer voor op elk weertype. Niet alleen verschilt de temperatuur per gebied, in Alaska bestaat er ook een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Breng dus genoeg kleding mee voor koud weer en voor warm weer. Zo word je niet verkouden en hoef je niet met een snotneus naar de dokter. 

3. Nachtverlichting

Steden als Anchorage zijn ‘s avonds gewoon verlicht, maar midden in een dennenwoud staan natuurlijk geen lantaarnpalen. Zonder lamp is het lang zoeken naar je camper of tentje in het donker. 

Voldoende nachtverlichting is daarom erg belangrijk. Neem een zaklamp en een paar lichtjes mee naar je kampeerplek. Niet alleen om ‘s nachts je weg terug te vinden naar je tent, maar ook om te kijken of er toevallig wilde dieren naast je tent staan. Oja, en voordat je het vergeet: neem wat extra batterijen mee! 

4. Reisgids met campings

Tegenwoordig is je smartphone je persoonlijke reisgids. Je kan makkelijk op bestemming alle informatie en routes vinden. Maar Alaska wordt niets voor niets de Last Frontier genoemd: het internet in Alaska is niet overal even toegankelijk. Zeker als je gaat wildkamperen, heb je soms geen bereik. 

Een reisboekje zorgt ervoor dat je altijd informatie op kan zoeken en niet zomaar verdwaalt. Het beste is een boekje waar ook kampeerplekken in staan beschreven, zodat je niet lang naar een camping zoekt. Je wilt hoe dan ook niet verdwalen in Alaska, de beren komen je anders halen! 

5. Waterfilter

Als je gaat wildkamperen in Alaska, dan kan je op een plek komen waar geen schoon water beschikbaar is. Wie weet krijg je wel dorst tijdens een hike en heb je je waterflesje al leeg geslurpt! 

Dorst hebben in Alaska is onnodig. Met een waterfilter drink je zelfs uit beekjes of rivieren. Het filter haalt alle ongezonde stoffen uit het water, zodat je het water gerust kan drinken. Tegenwoordig zijn er draagbare waterfilters. Makkelijk voor je kampeertocht in Alaska! 

Heb jij nu ook de kampeerkriebels? Bekijk dan hier het aanbod voor een rondreis door Alaska.

Fotocredits: Sebastian Werner | Irisgazer | Daoud Alahmad 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors