Obama’s dochter deelt liedje van Jon uit Nederland

Obama’s dochter deelt liedje van Jon uit Nederland

door Charlotte de Vries

Het was een dag zoals elke andere dag. Jon Tarifa zat op zijn kantoor in Den Haag wat met zijn muis te klooien. Het beeldscherm eiste zijn aandacht, maar zijn gedachten waren bij zijn laatste concert. Zou het hem ooit lukken om een groter publiek te bereiken?

Opeens begon zijn mobiel hysterisch te knipperen. Nietsvermoedend opende hij het bericht van een vriend. Een screenshot. Zijn laatste liedje Don't Go, een tribute-video aan Obama, was op Facebook gedeeld door… Obama's dochter!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Tarifa was in shock. Sinds 2001 is hij al serieus bezig met muziek. Nu heeft zijn muziek het Witte Huis bereikt en is Don't Go al bijna vijftien miljoen keer bekeken.

Don't go

In eerste instantie schreef Tarifa de single voor zijn ouders die hij regelmatig moet missen wegens hun werk bij de ambassade. Hij wilde zijn boodschap van liefde en gemis zoveel mogelijk delen, en vroeg zijn fans daarom een persoonlijk filmpje te plaatsen bij het liedje.

De Albanees Spiros Lena dacht direct aan het afscheid van president Obama. Bij Don't Go plaatste hij een clip met allerlei videobeelden van de president. Binnen een dag ging de clip viraal.

Groter publiek

Inmiddels heeft Tarifa al voor verschillende radioshows en televisieprogramma's opgetreden. Hij heeft het nieuws gehaald in Mexico, India en Cuba, en krijgt positieve reacties uit de Verenigde Staten. Maar of hij nu zal doorbreken als artiest, is voor Tarifa nog de grote vraag.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors