6 verwarrende dingen in Amerika

6 verwarrende dingen in Amerika

door Elsemieke Land

Op rondreis door Amerika ben je in elk geval van één gemak voorzien: iedereen spreekt Engels! Bovendien is Amerika zo westers dat je niet snel voor ongemakken staat die je niet gewend bent vanuit Nederland. 

Toch merk je wel dat je in een compleet ander land op reis bent. Want of je nou een stedentrip maakt of op roadtrip gaat langs de verschillende nationale parken, deze zes verwarrende dingen kom je geheid tegen in Amerika. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

1. Zoveel keus

In een Amerikaanse supermarkt als Walmart of Target besteed je makkelijk een halve dag. Sommige producten beslaan praktisch het hele gangpad. Van oneindig veel verschillende ontbijtgranen tot Oreo’s in dertig verschillende smaken en gigantische emmers ijs. Voordat je hier eindelijk je ontbijt hebt uitgekozen is het alweer tijd voor lunch. 

2. Belasting is niet inbegrepen

Of je nou boodschappen doet of uit eten gaat in een restaurant, de belasting is niet inbegrepen in de vermelde prijs. Hierdoor weet je nooit precies wat je puntje bij paaltje betaalt. Dus, denk je een keer goedkoop uit te zijn, dan is het waarschijnlijk toch even slikken als je het eindbedrag ziet staan. 

3. Een ander eenheidssysteem

Op vakantie in Amerika ben je continu aan het rekenen. Is het niet over het omrekenen van dollars naar euro´s of hoeveel belasting er nog bij een prijs komt, dan ben je wel de temperatuur in Fahrenheit naar Celsius of afstanden van mijlen naar kilometers aan het omrekenen. Waarom gebruiken de Amerikanen niet gewoon hetzelfde metrieke stelsel als (bijna) de rest van de wereld?

4. De brede snelwegen

Ben je net gewend aan de extra rijbanen in Nederland, zijn de snelwegen in Amerika nog eens twee keer zo breed! Helemaal aangepast op de brede auto’s waar de Amerikanen in rijden, die je gewoon rechts mogen inhalen. Dat is even wennen. 

Bovendien worden de afritten minder vaak aangegeven dan we in Nederland gewend zijn en zijn er geen lange in- en uitvoegstroken. Dat betekent goed opletten op je rondreis door Amerika. 

5. How are you?

Amerikanen begroeten elkaar vaak met de vraag How are you?, maar verwachten daar meestal geen antwoord op. In Amerika betekent deze vraag eigenlijk ‘hallo’ en levert het nogal ongemakkelijke situaties op als je daadwerkelijk antwoord geeft. 

6. Alle biljetten lijken op elkaar

Nog even over die dollar… Je voelt je in Amerika al snel rijk met zo´n pak biljetten in je portemonnee. Tot je erachter komt dat het allemaal eendollarbiljetten zijn. En dan blijkt ook nog dat alle andere flappen praktisch dezelfde kleur en formaat zijn. Succes bij het afrekenen!

Laat jij je ondanks deze verwarrende dingen niet tegenhouden? Vind hier een reis door Amerika die bij jou past!

Fotocredits: SupportPDX

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors