Vuurwapens gemaakt met 3D printer

18 maart 2013 door Nina Bergh

Het Amerikaanse bedrijf Defense Distributed heeft afgelopen week toestemming gekregen om vuurwapens te produceren met een 3D-printer. De aanvraag werd al maanden geleden ingediend maar de uitslag liet op zich wachten. De eerste prototypes zijn inmiddels gemaakt.

Het idee is afkomstig van de 25-jarige Amerikaanse rechtenstudent Cody Wilson. In 2012 richtte hij zijn eenmansbedrijf Defense Distributed op om het 3D-printen van wapens mogelijk te maken. Wilson probeerde geld op te halen voor het project via de crowdfundingsite Indiegogo. Zij haakten echter af en legde de campagne voor de zogeheten ‘WikiWapeons’ stil. Ook de originele leverancier van de 3D-printer trok zich terug.

Wilson heeft niet alleen toestemming gekregen voor het printen van de vuurwapens maar ook voor de verkoop ervan. Het semiautomatische geweer, de AR-15, mag in Amerika zonder wapenvergunning worden verkocht. Naast eenvoudige pistolen en de AR-15 hoopt Wilson uiteindelijk ook toestemming te krijgen voor het printen van machinegeweren.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors