Panoramaverdiepingen nieuwe WTC gebouw getoond

5 april 2013 door Nina Bergh

Journalisten van over de hele wereld mochten dinsdag het uitzicht over Manhattan bewonderen vanuit de zogenaamde One World Observatory. Het panoramadek van het nieuwe World Trade Center telt maarliefst drie etages. In tegenstelling tot het panoramadek van het Empire State Building en het Rockefeller Center zijn de verdiepingen volledig afgesloten van de buitenlucht.

Het observatiedek van de wolkenkrabber ligt op een hoogte van 387 meter en is verdeeld over de verdiepingen 101, 102 en 103. De eerste constructiebalken van het panoramadek werden vorig jaar mei geplaatst. Inmiddels zijn de indrukwekende etages bijna af. Fotografen en journalisten kregen alvast een voorproefje op het ouderwets vertrouwde uitzicht over de miljoenenstad.

Na voltooiing zal de toren een hoogte van 541 meter hebben bereikt. Omgerekend is dit 1776 voet. Daarmee wordt de toren het hoogste gebouw in Amerika. De hoogte van het gebouw staat symbool voor het jaar 1776, waarin Amerika zichzelf onafhankelijk verklaarde. Pas in 2015 wordt One WTC geopend voor het grote publiek. Wat de prijs voor een toegangskaartje wordt, is nog niet bekend.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors