Mogelijk wereldrecord nepsnorren

12 maart 2013 door Nina Bergh

Meer dan 1500 mensen hebben afgelopen week in Michigan een poging gedaan om een nieuw wereldrecord te vestigen voor meeste nepsnorren. Tijdens het jaarlijkse Gilda’s LaughFest droegen zoveel mogelijk mannen, vrouwen en kinderen een nepsnor. Het record is nog niet bevestigd door Guinness World Records.

Deelnemers droegen snorren in allerlei vormen, kleuren en maten tijdens het openingsfeest van het lachfestival. In totaal hebben 1544 mensen gezamenlijk een nepsnor opgeplakt. Volgens de organisatie is dat goed voor een wereldrecord. Mocht het record worden goedgekeurd dan is dit het derde record op rij voor het lachfestijn. Voorgaande jaren werden deelnemers opgeroepen een dierenneus te dragen en met rubberen kippen te gooien.

Het lachfestival wordt georganiseerd door Gilda’s Club Grand Rapids. Een groep geïnspireerd door de aan kanker overleden comédienne Gilda Radner. De organisatie wil met het festival benadrukken dat lachen niet alleen leuk is maar ook gezond.

Meer dan zestig artiesten geven een voorstelling op het tiendaagse festival. Festiviteiten vinden plaats in Grand Rapids, Lowell en Holland van 7 tot en met 17 maart.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors