Arcadis beschermt New York tegen water

3 mei 2013 door Nina Bergh

Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis gaat de stad New York beschermen tegen wateroverlast. Het bedrijf sleepte deze week de opdracht binnen die was uitgezet door de New York Economic Development Corporation. Ook na orkaan Katrina in New Orleans werd de hulp van Arcadis ingeroepen.

Met behulp van computermodellen test het bureau verschillende scenario’s. De gevolgen van klimaatverandering, het stijgen van de zeespiegel en de gevaren van grote stormen worden daarin verwerkt. Het bedrijf geeft vervolgens een aanbeveling over welke maatregelen de beste bescherming bieden voor New York.

De beschermingsmaatregelen voor New York gaan naar schatting minimaal 15 miljard euro kosten.

Dat de miljoenenstad op dit moment onvoldoende is beschermt tegen de impact van orkanen werd duidelijk toen Superstorm Sandy vorig jaar voor vele miljoenen dollars aan schade aanrichtte. 370.000 New Yorkers moesten hun huis verlaten en op Staten Island vielen tientallen doden.

Al in 2009 deed Arcadis melding van het gebrek aan bescherming en het gevaar van orkanen in de Big Apple. Daar is toen niets mee gedaan.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors