Amerika.nl Sensationele achtbaan op dak Penn Station

Sensationele achtbaan op dak Penn Station

27 juni 2016 door Priscilla Nooijen

Het is nu nog één van de minst geliefde gebouwen van New York, maar een ambitieus project zal daar verandering in brengen. Bovenop het dak van het Penn Station wordt ’s werelds grootste en snelste achtbaan gebouwd. 

Penn Station in Manhattan is New York’s drukste station, maar wordt door inwoners niet om zijn uiterlijk gewaardeerd. Door middel van een sensationele achtbaan, genaamd The Halo, bovenop het dak van het station hopen stadsambtenaren Penn Station en het gebied eromheen nieuw leven in te blazen. Naar verwachting kunnen bezoekers vanaf begin 2019 in ritje maken in de gloednieuwe attractie.

Sneller en hoger

Volgens designer Ahmed El Husseiny van het Halo creators AE Superlabs team wordt New York’s nieuwe attractie de grootste en snelste achtbaan ter wereld en de meest opwindende aanwinst van de stad. Wie zich aan een ritje in de Halo waagt, kan maar beter geen hoogtevrees hebben. De 365 meter hoge achtbaan biedt uitzichten drie keer zo hoog als de London Eye en heeft een vrije val waar je u tegen zegt. 

Minder intens

De Halo bevat elf cilinders die variëren van intensiteit. Op deze manier genieten niet alleen sensatiezoekers, maar ook liefhebbers van spectaculaire uitzichten volop van hun achtbaanrit. 

Informatief ritje

Een ritje in The Halo is niet alleen goed voor een adrenalinekick, maar houdt inzittenden ook op de hoogte over wat er speelt in The Big Apple. Op transparante LED schermen binnen de koepel wordt een live feed van informatie, waaronder live feedback op sportwedstrijden en milieuadviezen, over de stad getoond.

Opbrengst

New York’s nieuwe aanwinst zou naar schatting jaarlijks zo’n vijfentwintig tot achtendertig miljoen dollar binnenhalen. Om een ritje in The Halo te maken, betalen bezoekers rond de vijfendertig dollar.

 

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors