Spanningen tussen Amerika en Noord-Korea lopen op

5 april 2013 door Nina Bergh

Het Witte Huis meldt vandaag dat het ‘alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen’ zal treffen om een nucleaire aanval van Noord-Korea te voorkomen. De Amerikanen sturen een raketafweersysteem naar het eiland Guam en eisen dat het Aziatische land het dreigement van een atoomaanval op de Verenigde Staten intrekt.

In februari hield Noord-Korea een kernproef die fel werd veroordeeld door de rest van de wereld, inclusief het buurland Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Sindsdien zijn de spanningen tussen de twee vijandige landen hoog opgelopen. De verontrustende reacties vanuit de hele wereld lijken geen gehoor te krijgen in Noord-Korea.

Noord-Korea dreigt met een oorlog tegen het buurland en Amerika. In reactie daarop heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie zijn troepen gereed gebracht langs de grens van Noord-Korea.
Bas Verbeek, Correspondent in Zuid-Korea, noemt de tactiek van de Amerikanen zeer onhandig. Volgens Verbeek worden de acties in Noord-Korea vooral geïnterpreteerd als agressie van Amerika naar Noord-Korea.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors