Amerika.nl Anderhalf uur in de rij voor een cruffin

Anderhalf uur in de rij voor een cruffin

23 april 2015 door Charlotte de Vries

Voor de cruffin van een lokale bakkerij in Tenderlion District staan de bewoners van San Francisco op een zaterdagochtend wel anderhalf uur in de rij. De hype om het bijzondere gebakje gaat zo ver dat er dagelijks meer dan honderd mensen de ghetto van de stad bezoeken.

De stoet voor Mr. Holmes Bakehouse doet denken aan de fanfile voor een Apple-winkel tijdens de release van een nieuwe iPhone. Bij de bakkerij gaat het echter niet om een nieuwe gadget, maar om een verrukkelijke kruising tussen een croissant en een muffin. Ook wel bekend als een cruffin.

Wat is een cruffin?

Het briochedeegje heeft de vorm van een muffin en de vlokkerige lagen van een croissant. Australische banketbakker Ry Stephen heeft laten weten dat de cruffin oorspronkelijk uit Frankrijk komt, maar claimt dat hij de eerste is die het recept naar San Francisco brengt.

Elke dag vult Stephen de cruffin met een nieuwe smaak, zoals aardbeienmilkshake, pepermunt en karamelroom. Het snoeperige cakeje noemt hij ook wel de ‘unicorn of pastries’.

Twee per klant

Omdat de vraag naar cruffins almaar toeneemt, mogen klanten er maar twee per persoon kopen van de bakker. Stephen opent zijn deuren om zeven uur ’s ochtends en raakt meestal al rond het begin van de middag zijn heerlijke cruffins kwijt.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors