Amerika.nl St. Patrick’s Day Parade kleurt New York groen

St. Patrick’s Day Parade kleurt New York groen

17 maart 2015 door Getaway Travel

De straten van New York City staan op het punt om groen gekleurd te worden door de jaarlijkse St. Patrick’s Day Parade. Doedelzakspelers, dansers en bands marcheren vandaag op Fifth Avenue ter viering van het Ierse festival St. Patrick’s Day.

Deelnemers aan de feestelijke parade zijn onder andere de brandweerbrigade en het Ierse infanterieregiment ‘Fighting 69th’ van New York. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een homoseksuele groep aanwezig bij het evenement. Al jaren lang proberen homorechtenactivisten een plekje te veroveren in de optocht en dit jaar is deze hen toegekend.

De parade begint vlakbij Bryant Park op 44th Street en Fifth Avenue. Vanaf daar lopen de deelnemers in noordelijke richting langs de St. Patrick’s Cathedral op 50th Street, om te eindigen op 80th Street voor het American Irish Historical Society. Het evenement gaat om elf uur van start en eindigt rond half vijf.

Geschiedenis St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is een Ierse feestdag ter ere van de dood van de meest gerenommeerde Ierse patroonheilige Patrick. De Ierse bevolking van New York vierde de traditie voor het eerst in 1762. Sindsdien is de parade een van de meest favoriete Ierse evenementen van de stad.

In de afgelopen jaren trok het evenement ongeveer twee miljoen groengeklede toeschouwers. De grootste parade in de geschiedenis van de stad werd gehouden in 2002 ter ere van de reddingswerkers die zijn omgekomen ten tijde van 9/11.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors