Toeristen in Death Valley krijgen een ei waarschuwing

10 juli 2013 door Nina Bergh

Medewerkers van het Death Valley National Park hebben bezoekers gevraagd op te houden met het bakken van eieren op losse stenen in het park. Death Valley staat bekend als de heetste plek ter wereld. Het is er zo heet dat je er zonder vuur een ei kunt bakken, maar de populaire bakuitdaging zorgt voor veel troep.

Iedere dag zien de parkwachters kapotte eierschalen en achtergelaten eierdozen langs de kant van de weg. De onderhoudsploeg heeft veel werk aan het opruimen van de rotzooi en plaatste een oproep op facebook. In het bericht wordt aan toeristen gevraagd of ze de eieren niet meer langs de kant van de weg willen bakken en hun rommel willen opruimen.

Vorige week plaatste een anonieme medewerker van het park nog een ei-bak filmpje op internet. Hij bakte het ei in een koekenpan en niet op de weg. De video is al 130.000 keer bekeken.

Vandaag wordt in Death Valley het honderd jarige bestaan van het wereldrecord van de hoogst gemeten temperatuur ooit gevierd. Op 10 juli 1913 bereikte de thermometers in Death Valley een temperatuur van 57 graden Celsius.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors