Metropolitan Museum ontvangt megadonatie

11 augustus 2013 door Nina Bergh

Het Metropolitan Museum of Art in New York City heeft vorige week een donatie van 78 kubistische schilderijen ontvangen. De kunstwerken hebben een geschatte waarde van één miljard dollar. Schenker van de waardevolle werken is de miljonair Leonard Lauder.

Onderdeel van Lauder’s gulle gift zijn 33 werken van Picasso, 17 van Braque, 14 van Gris en 14 van Leger. De schetsen en schilderijen behoren tot de belangrijkste werken binnen de kubistische stroming. In de collectie bevindt zich ook Picasso’s Head of a Woman. Dit werk wordt beschouwd als het eerste Kubistische beeldhouwwerk in de wereld.

De tachtigjarige Leonard Lauder is de zoon van Estee Lauder, oprichtster van een groot cosmeticaconcern. Lauder staat bekend als één van de meest invloedrijke kunstverzamelaars in Amerika. Met zijn donatie aan het museum hoopt hij een de inwoners van New York en haar bezoekers een plezier te doen.

Het Metropolitan Museum of Art is het grootste kunstmuseum ter wereld. De permanente collectie bevat meer dan twee miljoen kunstwerken en is onderverdeeld in negentien verschillende afdelingen. De Lauder donatie wordt voor het eerst tentoongesteld in het najaar van 2014.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors