Handleiding eerste maanlanding te koop

18 maart 2013 door Nina Bergh

Buzz Aldrin, de tweede man op de maan, verkoopt zijn handleiding met persoonlijke aantekeningen van de eerste maanlanding in 1969. Behalve de handleiding krijgt de nieuwe eigenaar ook een brief van Aldrin mee.

In de brief worden de spannende laatste minuten van de maanlanding nauwkeurig beschreven. Hij schrijft onder andere dat Neil Armstrong nauwelijks zicht had en er slechts twintig seconden brandstof over was.

De Apollo 11 werd gelanceerd op 16 juli 1969. Aan boord waren drie Amerikanen, commandant Neil Armstrong, piloot Buzz Aldrin en de astronaut Michael Collins. Enkele uren na de spannende maanlanding opende Neil Armstrong de deuren van de Eagle en zette de eerste stap op de maan. Hij sprak hierbij de legendarische woorden: ‘That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind’.

Het verkopen van de handleiding en notities is recent mogelijk geworden. Een wetswijziging van vorig jaar maakte de Apollo-astronauten officieel eigenaar van de persoonlijke objecten die zij in hun bezit hadden tijdens de missie.

De brief en handleiding met aantekeningen worden verkocht door een veilinghuis in New York op 25 maart. De persoonlijke eigendommen zullen naar verwachting bijna 70.000 euro opleveren.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors