Amerikaans-Mexicaans koppel getrouwd op grensrivier

19 april 2013 door Nina Bergh

Een gemengd Amerikaans-Mexicaans koppel is afgelopen week op een raft op de rivier de Rio Grande in het huwelijk getreden. De bijzondere trouwlocatie is het gevolg van de strenge Amerikaanse wetgeving op het gebied van immigratie.

De Amerikaanse Stephanie Guerra en haar Mexicaanse verloofde Ruben Alfonso Fierro wonen al jarenlang in Amerika en hebben samen vier kinderen. Na een familiebezoek in Mexico mocht Fierro niet meer terug naar de Verenigde Staten. Hij was niet legaal geïmmigreerd.

Vastbesloten om hun familie te herenigen, besloot het koppel gebruik te maken van een verdrag uit 1848. Het historische verdrag verleent inwoners van beide landen vrije toegang tot de rivier de Rio Grande. Op deze manier kon het koppel in aanwezigheid van vrienden en familie trouwen voor de Amerikaanse wet. De grensrivier van bijna 3.200 kilometer is technisch gezien Amerikaans grondgebied.

Grenspersoneel bleef in de buurt om te voorkomen dat familieleden van Fierro probeerden over te steken. In 2012 waren er naar schatting ruim zes miljoen illegale Mexicaanse immigranten in Amerika. Dit is een forse daling ten opzichte van voorgaande jaren.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors