Toeristische samenwerking tussen Amsterdam en New York

12 juli 2013 door Nina Bergh

New York City en Amsterdam gaan samenwerken op het gebied van citymarketing. De twee steden hebben afgesproken elkaar wederzijds te promoten als toeristische bestemming. De samenwerkingsovereenkomst werd woensdag getekend in Amsterdam.

De Nederlandse hoofdstad verwelkomt ieder jaar ruim 400.000 Amerikaanse toeristen. Dit aantal staat garant voor maar liefst een miljoen hotelovernachtingen. Omgekeerd bezoeken jaarlijks zo’n 200.000 Nederlanders New York.

De samenwerking zal terug te zien zijn in verschillende promotionele activiteiten. Op beide locaties worden reclamecampagnes opgezet en luchtvaartmaatschappij KLM gaat speciale aanbiedingen verzorgen. De organisatie is in handen van twee citymarketingbureaus, Amsterdam Marketing en NYC & Company.

De eerste campagnes gaan van start in het najaar van 2013. Hiermee hopen de steden meer toeristen aan te trekken in het laagseizoen. De campagne is er ook op gericht toeristen de minder bekende plekken te laten ontdekken en te laten overnachten buiten het centrum.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors