Column Kyara We zien wel

We zien wel

door Kyara

Toen we acht maanden geleden aan onze reis begonnen waren we op zoek naar de ultieme vrijheid. Lekker doen waar we zelf zin in hebben onder het motto: ‘we zien wel’. Hoewel dat over het algemeen zeker het geval is en we absoluut doen waar we zin in hebben, komen we er ook achter dat de ultieme vrijheid niet bestaat.  Zelfs als je met een ongelimiteerd budget en alle tijd reist, heb je altijd te maken met beperkingen. 

Het begint al als je de grens over wilt in Amerika. Je hebt een visum of een ESTA-formulier nodig. Wil je even heen en weer naar een ander land, weet je nooit helemaal zeker of je weer toegelaten wordt in Amerika. Want je kunt dan wel een visum hebben, bij de douane wordt pas daadwerkelijk bepaald of je het land in mag en hoe lang. Wil je Canada in, zul je je ook eerst moeten inlezen voordat je gaat. Kom je, zoals wij over land, hoef je van te voren geen online formulieren in te vullen. Maar ook dan zul je moeten kijken wat je wel en niet mee de grens over krijgt. Je voorraadje bier, wijn of sterke drank zou nog wel eens moeten worden ingeleverd. Ook fruit en groente mag je beperkt meenemen. 

Zomaar op de bonnefooi rijden is er voor ons dus niet bij, aangezien wij een maximum hebben aan tijd en geld. Daarnaast willen we natuurlijk het maximale uit onze reis halen en geen dingen voorbij rijden die we achteraf hadden willen zien. Dus doen we een beetje voorwerk voordat we de camper starten richting ons volgende avontuur. Wat willen we graag doen, kunnen we er overnachten, valt dat binnen ons budget en hoeveel tijd willen we er ongeveer voor nemen? 

Niet helemaal op de bonnefooi dus, maar genoeg om de plannen die we hebben elk moment te wijzigen als we ergens langer willen blijven of eerder weg willen. 
En zoals gezegd, 100% vrijheid op reis is naar mijn idee erg lastig. Maar wij gaan helemaal akkoord met de 99%.

Over Kyara

Kyara is 28 jaar oud en houdt van reizen. Haar avonturen op papier zetten is ook een hobby geworden. Ze neemt mensen graag mee in hun reis en daarbij ook over hoe bepaalde verwachtingen uitpakken in de realiteit. Het is natuurlijk mooi meegenomen als dit anderen inspireert om ook hun reisdromen waar te maken. 

Al sinds hun eerste vakantie samen hebben Kyara en haar vriend Klaus de droom gehad om ooit nog eens te reizen. Afgelopen juni viel het besluit en vijf maanden later begon de reis. 
Met een camper rond te reizen geeft je veel vrijheid. Je hebt altijd je bed bij de hand en over land reizend krijg je ontzettend veel mee van de omgeving.
Amerika stond hoog op het lijstje, het zou hun de verscheidenheid bieden die zij wilden. Hiken in de geweldige natuur, skiën in Colorado, op het strand liggen in Florida, paraderen door de grote steden en de geschiedenis van de muziek ervaren in de muziekstaten. Om er maar een paar te noemen.

Kyara en Klaus zijn ruim acht maanden onderweg geweest en zijn nu inmiddels weer terug in ons koude kikkerlandje. Met plezier neemt Kyara jullie mee naar hun avonturen in haar columns. 

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors