Koorddanser Wallenda niet welkom in New York

26 juni 2013 door Nina Bergh

De Amerikaanse koorddanser Nik Wallenda is niet welkom in New York. Als eerste mens ooit stak Wallenda zondag de Grand Canyon over. In 23 minuten legde hij ruim 425 meter af over een vijf centimeter breed koord. Na afloop van zijn stunt sprak hij over een mogelijk optreden in New York.

De autoriteiten van New York zien een dergelijke koorddans stunt niet zitten. Wallenda wil de oversteek maken van het Empire State Building naar het Chrystler gebouw. Dit is een afstand van bijna een kilometer, ruim twee keer zo ver als zijn tocht over de Grand Canyon.

De New Yorkse politiecommissaris Raymond Kelly meldt dat het plan te gevaarlijk is. De voornaamste rede is dat duizenden New Yorkers gevaar zouden lopen, mocht de stunt misgaan.

De 34-jarige Wallenda is afkomstig uit een circusfamilie van koorddansers en wil met zijn stunts de familienaam eer aandoen. Zijn oversteek werd live uitgezonden op Discovery Channel en was in 217 landen te volgen. Om gruwelijke beelden van een dodelijke val te voorkomen had de show enkele seconden vertraging.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors