Groots fietsenplan voor New York City

6 mei 2013 door Nina Bergh

New York krijgt het grootste huurfietsenplan van Amerika. In stallingen verspreidt over de stad komen duizenden felblauwe fietsen te staan. De fietsen zijn te huur voor een vast bedrag en een vast tijdstip.

Het langverwachte fietsenplan gaat deze maand van start in de wijken Manhattan en Brooklyn. Later zal het project worden uitgebreid met het stadsdeel Queens. Duizenden belangstellenden hebben al een abonnement genomen op de blauwe huurfiets.

Zowel inwoners als toeristen kunnen van de service gebruik maken. Voor vaste gebruikers geldt een tarief van 95 dollar per jaar. Zij mogen onbeperkt van de fietsen gebruik maken, mits een ritje niet langer duurt dan 45 minuten. Toeristen kopen een dagkaart voor tien dollar waarmee zij de fiets telkens een halfuur mogen gebruiken. Een weekkaart kost 25 dollar.

De afgelopen vijf jaar heeft New York geïnvesteerd in ruim 500 kilometer aan fietspaden. Het fietsenplan, gesponsord door CitiBank, moet een gezonde levensstijl bevorderen en verkeersverstoppingen verminderen.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors