Toespraak Martin Luther King gevierd

28 augustus 2013 door Nina Bergh

Precies vijftig jaar geleden hield Martin Luther King zijn iconische ‘I Have a Dream’ toespraak op de trappen van het Lincoln Memorial. Vandaag wordt de memorabele dag groots gevierd met een optocht door Washington D.C. en een toespraak van president Obama.

King werd beroemd in de jaren vijftig en zestig door zijn verzet tegen de rassenscheiding in Amerika. Op 28 augustus 1963 organiseerde hij een massademonstratie in Washington D.C. Tijdens de betoging sprak hij de hoop uit dat op een dag mensen niet meer beoordeeld zullen worden op hun huidskleur.

De toespraak wordt vandaag gevierd met een ‘Let Freedom Ring and Call to Action’ evenement. Om exact drie uur, het tijdstip van de speech, wordt een bel geluid. Daarna wordt een toespraak gehouden door de eerste zwarte president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Ook de voormalige presidenten Bill Clinton en Jimmy Carter komen aan het woord.

De hele week vonden er in de stad evenementen en seminaars plaats. In Washington waren zaterdag duizenden betogers op de been. Zij kwamen samen om aandacht te vragen voor discriminatie, werkeloosheid, wapengeweld en kiesrecht.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors