Groente en fruit als medicijn

26 juli 2013 door Nina Bergh

Medici in New York zijn begonnen met het voorschrijven van groente en fruit voor kinderen met overwicht. De recepten zijn onderdeel van het Fruit and Vegetable Prescription Program dat bedoeld is om obesitas te bestrijden. Twee ziekenhuizen doen mee met de test.

Voor gezinnen met lage inkomens die deelnemen aan het programma zijn ‘health bucks’, ofwel, gezondheidsdollars gereserveerd. Met de bonnen ter waarde van twee dollar kunnen ze verse groenten en fruit bij Farmers Markets ophalen.

In arme buurten in de stad is vooral veel goedkoop fastfood eten te krijgen. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat vijftig procent van de inwoners in de Bronx niet iedere dag groenten of fruit eet. Dat is vijf keer zo hoog als gemiddeld.

Michael Bloomberg, burgemeester van New York, kwam eerder al met verschillende campagnes om New Yorkers gezonder te laten leven. In maart introduceerde hij een wet die de verkoop van grote bekers frisdrank aan banden legt. Vorige week deed hij een oproep aan de inwoners van zijn stad om vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Door de gezonde maatregelen worden New Yorkers gemiddeld 2,4 jaar ouder dan andere Amerikanen.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors