Amerika.nl Chicago highline geopend

Chicago highline geopend

12 juni 2015 door Lesley Tapessur

De 606 Bloomingdale Trail is afgelopen weekend feestelijk geopend in Chicago. Het verhoogde stadspark loopt ruim vier kilometer langs Bloomingdale Avenue en is daarmee bijna twee keer zo lang als The High Line in New York.

Het pad torent zes meter boven straatniveau uit en verbindt de wijken Logan Square, Bucktown, Humboldt Park en Wicker Park. De route is bedoeld als een alternatieve vervoersdoorgang voor voetgangers en fietsers, maar is ook toegankelijk voor aangelijnde honden.

Tijdens de opening werden er verschillende festiviteiten langs het spoor georganiseerd. Zo waren er dansvoorstellingen, verschillende eetkraampjes en werd het pad zondagavond verlicht door middel van door de natuur geïnspireerde projecties.

The 606

The Bloomingdale Trail maakt samen met vier stadsparken op de begane grond deel uit van het project The 606. De bouw van de parken heeft in totaal 95 miljoen dollar gekost, waarvan nog minstens 20 miljoen dollar nodig is om het af te maken. De naam 606 werd gekozen omdat alle postcodes van Chicago met deze cijfers beginnen. 

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors