Rondleiding door Witte Huis afgeschaft

11 maart 2013 door Nina Bergh

De populaire rondleidingen door het Witte Huis lopen ten einde. Vanaf deze week is het niet meer mogelijk een bezoek te brengen aan de ambtswoning van de Amerikaanse president. Directe aanleiding is een nieuwe reeks bezuinigingsmatregelen die onlangs is ingegaan.

De bezuinigingen gelden onder andere voor de geheime dienst en de medewerkers van het Witte Huis. De geheime dienst blijkt op andere plekken harder nodig te zijn en daardoor geen tijd meer te hebben voor rondleidingen. Het begeleiden van scholieren, toeristen en andere geïnteresseerden heeft voor hen geen prioriteit.

Voor niet-Amerikanen was het altijd al lastig een bezoek te brengen aan het Witte Huis. Om een toegangsbewijs te bemachtigen moest er een officieel verzoek worden ingediend bij de ambassade in Washington D.C. Ook de Amerikanen zelf kwamen niet zomaar binnen. Zij moesten een aanvraag indienen bij de vertegenwoordiger van hun thuisstaat.

Een bezoek aan het Capitool is nog wel mogelijk. In het Capitool huist het Congres ofwel, de wetgevende macht. Het klassieke gebouw staat recht tegenover het Witte Huis aan de andere kant van de National Mall. Kaarten worden om negen uur ’s ochtends vergeven op Capitol Hill.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors