Amerika.nl Haaien invasie in Florida

Haaien invasie in Florida

18 februari 2016 door Priscilla Nooijen

Duizenden zwartpunthaaien hebben zich verzameld rond de kust van Florida. De vissen zijn op hun jaarlijkse migratietocht en trekken binnenkort verder naar het noorden. 

Ieder jaar migreren duizenden zwartpunthaaien terug naar het noorden om daar de zomer door te brengen. Een tussentop bij Florida’s populaire stranden is dus niet zo gek. Dat ze zo dicht op de kust rondzwemmen is wel bijzonder. Binnen honder meter van de kustlijn vind je de dieren al. 

Niet gevaarlijk

De haaien eten voornamelijk kleine, glimmende visjes en vormen dus geen direct gevaar voor strandbezoekers. Het is alleen niet verstandig om met een glimmend horloge of ketting te water te gaan. De vissen kunnen dan in de war raken en denken dat hun maaltijd om je pols hangt. Ook als het donker is kunnen lichtsignalen van bewegingen in het water verwarrend voor de haaien zijn. 

Spring Break zonder haaien

Bioloog Stephan Kajiura van Florida’s Atlantic University volgt de migratie van deze haaien al sinds 2011 en verwacht dat ze eind deze maand weer vertrokken zijn. Ze zwemmen dan verder richting Georgia en South Carolina waar ze ieder jaar de zomermaanden doorbrengen. Strandgangers kunnen volgende maand dus in alles rust van hun spring break genieten!

Bekijk hieronder de video van de haaien.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors