Amerika.nl Ondergronds park in New York goedgekeurd

Ondergronds park in New York goedgekeurd

19 juli 2016 door Priscilla Nooijen

Aan de drukte van de Big Apple ontsnappen in een ondergrondse oase van rust. Het lijkt nu nog surreal, maar daar komt wellicht snel verandering in. Het plan om een ondergrondse terminal om te toveren in ’s werelds eerste ondergrondse park is goedgekeurd.

Verantwoordelijk voor de bouw van het park en het meesterbrein achter het radicale plan is RAADstudio. Het ondergrondse gebied, dat Lowline Park zal heten, wordt gebouwd in een verlaten terminal van het Delancey/Essex metrostation en zal eenzelfde uitstraling als Manhattan’s High Line Park krijgen.

Na de eerste goedkeuring is het nu aan het RAADstudio team om binnen een jaar tien miljoen dollar binnen te halen, schematische ontwerpen aan te leveren en een community engagement plan op te zetten.

Laboratorium

Sinds 2015 experimenteert het team al met de groei van bloemen en planten onder de grond. Dit doen ze in het Lowline Lab, waar meer dan drieduizend varianten te bloei staan. Het experiment moet uitwijzen welke planten wel en welke juist niet goed onder de grond groeien. 

Om de inwoners van New York alvast een voorproefje te geven, is het laboratorium tot maart 2017 iedere zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. 

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors