Schatgraafkoorts in Santa Fe

11 april 2013 door Nina Bergh

De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn heeft in de bergen van Santa Fe een goudschat verstopt. Via een boek, gedicht en cryptische aanwijzingen leidt hij schatzoekers naar de juiste plek. De schatkist gevuld met goudklompjes en kostbare munten heeft een waarde van ruim twee miljoen dollar.

De hoogbejaarde miljonair kwam twintig jaar geleden op het idee, nadat er kanker bij hem was geconstateerd. Hij wilde iets moois nalaten en meer mensen de natuur in sturen. In zijn testament schreef hij een gedicht met aanwijzingen over de locatie van de schatkist.

Fenn werd onverwachts genezen verklaard maar besloot zijn idee toch uit te voeren. Drie jaar geleden verstopte hij de kist met goud ergens rond de stad Santa Fe. Via televisieoptredens en zijn Facebookpagina geeft hij nieuwe tips. Heel Amerika is inmiddels in de ban van de zoektocht.

Niet iedereen gelooft dat er een echte schat begraven ligt. Er wordt gespeculeerd dat het gaat om een publiciteitsstunt voor het boek van Fenn. Wie zijn geluk wil beproeven, weet waar hij moet zijn.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors