Amerika.nl Vliegend door Chicago

Vliegend door Chicago

18 mei 2016 door Priscilla Nooijen

Toeristen kunnen Chicago binnenkort wellicht vanuit de lucht verkennen. Een gloednieuwe transportlijn biedt de mogelijkheid om in een glazen capsule, hangend aan een rails, door de stad te vliegen.

Parijs heeft de Eiffeltoren en London de London Eye. Maar wat heeft Chicago? Dat is de vraag die Laurence Geller en Lou Raizin uit de horeca- en entertainmentindustrie zich afvroegen, voordat ze met de het idee van de nieuwe Skyline kwamen. 

Meer toerisme

Het doel achter dit bijzondere transportmiddel is een groei in het toerisme in Chicago. De glazen gondels moeten ervoor zorgen dat de stad tot wel vijftig procent meer bezoekers krijgt. In 2015 waren dit er 50 miljoen en dit zou door de Skyline op moeten lopen tot 79 miljoen.

Route

De capsules zullen vertrekken vanuit Navy Pier en eindigen in het Millennium Park op Michigan Avenue. Op deze manier passeren ze alle bijzondere architectuur van de stad. De gondels moeten in staat zijn 3000 personen per uur te vervoeren en zullen niet alleen overdag, maar ook ’s nachts in dienst zijn. Een half uur durend ritje door de lucht van Chicago zal zo’n twintig dollar kosten.

Kosten

Volgens Raizin kost het 250 miljoen dollar om het idee te realiseren, waarvan de overheid geen cent bij hoeft te leggen. Aangezien Chicago kampt met langdurige budgetproblemen, klinkt vooral dat laatste deel als muziek in de oren. Als het plan van de mannen goedgekeurd wordt, zal het zo’n drie tot vier jaar duren voordat de glazen gondels in gebruik zijn.   

 

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors