Brugongeluk aanleiding voor grootschalig onderzoek

29 mei 2013 door Nina Bergh

Een grootschalig onderzoek naar achterstallig onderhoud aan de infrastructuur van Amerika is gestart naar aanleiding van de brug die donderdagavond in de Amerikaanse staat Washington is ingestort. Over de brug liep een snelweg die de stad Seattle met Vancouver verbond. Het ongeluk ontstond doordat een zware vrachtwagen tegen het stalen frame van de brug botste. De brug stortte in achter de vrachtwagen. Twee auto’s raakten te water. De inzittende werden gered.   

Een onderzoeksteam gaat de komende tien dagen het de instorting van de brug in Washington inspecteren. Daarnaast zal het team proberen te achterhalen welke andere bruggen in het land hetzelfde risico lopen. De voorzitter van de Amerikaanse Onderzoeksraad voor Veiligheid (NTSB) noemt het ongeluk een wake-up call voor heel Amerika. Ingenieurs riepen al eerder op meer tijd en geld te investeren in onderzoek en de vernieuwing van bruggen.

In 2007 stortte een brug over de rivier de Mississippi in. Dertien mensen verloren daarbij hun leven en 145 mensen raakten gewond.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors