Man eenendertig dagen onderwater

5 augustus 2014 door Eoin Winfield

Onderwaterontdekker Fabian Cousteau leefde deze zomer eenendertig dagen onderwater. Cousteau deed gedurende de hele maand juni wetenschappelijke experimenten in het verzonken onderzoeksinstituut NOAA Aquarius Reef Base, oftewel Aquarius. Dit station is gelegen langs de kust van Key Largo, Florida.

Fabian Cousteau, kleinzoon van beroemd oceanograaf Jacques-Yves Cousteau, is een onderwaterexpert. Zijn eerste persluchtduik was op zijn vierde. Voor een televisieserie zwom hij tussen de haaien in een zelfgemaakte haaivormige duikboot.

Nu is hij ook recordhouder voor de langste tijd onder water zonder boven te komen. Deze recordtijd is slechts geëvenaard door zijn grootvader, die eerder dertig dagen onder het wateroppervlak van de Rode Zee heeft doorbracht.

In Aquarius

In de onderzoeksbasis was geen verse lucht en weinig ruimte. Wel was er veel tijd om met een team van vijf aquanauts belangrijk onderzoek te verrichten naar onder andere onderwatervervuiling.

Via sociale media hield Cousteau contact met de wereld aan de oppervlakte. Zo liet hij met een foto via Twitter weten dat er een schildpad langs zijn raam zwom.

Tussentijds kreeg Cousteau af en toe bezoek van familie. Ook acteur Ian Somerhalder, bekend van Lost en The Vampire Diaries, nam een duik en kwam langs.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors