Amerika.nl One World Observatory vandaag open voor publiek

One World Observatory vandaag open voor publiek

29 mei 2015 door Charlotte de Vries

De langverwachte opening van het observatiedek op One World Trade Center in New York City vindt vandaag plaats. One World Observatory is het hoogste uitkijkpunt van de metropool en viert daarmee de hoge skyline van de stad.

One World Observatory ligt op verdiepingen 100 tot en met 102 van het hoogste gebouw in het westelijk halfrond. Bezoekers genieten hier, op 381 meter boven de grond, van een panoramisch uitzicht op elke hoek van New York.

Behalve een schitterend uitzicht beloven de projectontwikkelaars een aantal interactieve innovaties. Zo bereiken bezoekers de bovenste verdieping binnen een minuut dankzij de speciale lift Sky Pod. Tijdens de rit zijn toeristen van top tot teen omringd door een virtuele time-lapse, waarin de ontwikkeling van de skyline van New York’s te zien is vanaf het jaar 1600 tot heden.

Weinig geschiedenis

Het project heeft van verschillende media kritiek gekregen, omdat er weinig aandacht wordt besteed aan de gebeurtenissen die plaats hebben gevonden rondom 9/11. In de time-lapse van de Sky Pod komt alleen een beeld van de voormalige Twin Towers naar voren zonder verdere uitleg.

De ontwerpers van One World Observatory hebben echter laten weten met het observatiedek een nieuw en feestelijk tijdperk in te willen slaan. Een grote focus op 9/11 zou dit in de weg staan.

Specialisten Amerika

Meer Amerika.nl

Sponsors