Religie en tradities Amerika

Religie en tradities Amerika

Religie in Amerika

78 procent van het Amerikaanse volk is christelijk. Hiervan zijn de protestanten met 54 procent in de meerderheid, tegenover 24 procent rooms-katholieken. Verder wonen er moslims, boeddhisten, hindoeisten en aanhangers van traditionele inheemse religies in de VS. Met deze aanhangers worden voornamelijk oude indianengroepen bedoeld.

In de zuidelijke staten, en dan voornamelijk in het binnenland, zijn inwoners van de VS erg religieus. Mensen bidden hier vrijwel altijd voor iedere maaltijd en je zult niet iemand horen vloeken. In de grote steden komt dit in veel mindere mate voor.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Tradities Amerika

De tradities in Amerika komen voornamelijk overeen met de Nederlandse tradities. Zo vieren de Amerikanen net als wij Pasen en Kerst. Ook oud en nieuw valt op dezelfde dag. Een typische Amerikaanse feestdag is 4th of July, ook wel Independence Day. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid gevierd.

Amerikaanse gewoontes

Er zijn een aantal typische Amerikaanse gewoontes. In de cultuur van de Amerikanen speelt gastvrijheid een belangrijke rol. In winkels en restaurants zul je merken dat iedereen je ook standaard begroet met 'How are you?'. Dit hoeft lang niet altijd een uitnodiging te zijn tot een lang gesprek, maar wordt puur uit beleefdheid gezegd en is een Amerikaanse gewoonte. Het is daarom wel zo netjes om hierop te antwoorden.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors