Netnummer Amerika

Netnummer Amerika

Net zoals in Nederland is de VS verdeeld in een aantal verschillende regio's, en heeft iedere regio zijn eigen netnummer. Om te kunnen bellen naar Amerika, dien je te weten welk nummer de regio heeft waarnaar je wilt bellen. Een netnummer in Amerika wordt aangeduid als 'area code' en alle nummers voor de gehele VS zijn gemakkelijk online terug te vinden. Houd er rekening mee dat wanneer je wilt bellen naar de VS, er een tijdsverschil.

Hoe werkt het net nummer?

Vraag je je af hoe het net nummer werkt? Het nummer is gemakkelijk te gebruiken, omdat het in ieder land hetzelfde is opgebouwd. Het nummer is namelijk altijd onderdeel van een nationaal telefoonnummer. Landen worden verdeeld in verschillende regio's, die ieder een eigen nummer krijgen. In Nederland bestaan netnummers uit een reeks van drie of vier getallen en beginnen ze met een 0. Je typt alleen het nummer in op je telefoon, wanneer je iemand wilt bereiken die onder een regio valt waarbij een ander netnummer geldt.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Landnummer Amerika

Weet je het netnummer van de regio waarnaar je wilt bellen? Ook het landnummer is van belang wanneer je naar het buitenland belt. Bij internationale telefoongesprekken wordt het landnummer meestal voorafgegaan door de internationale toegangscode. Dit is vaak 00. Daarna volgt het netnummer, normaliter echter zonder de voorafgaande nul en daarna het nummer van de gewenste gesprekspartner, zoals gebruikelijk. Het nummer '01234.567891', dat wordt gebruikt voor telefoongesprekken binnen Verenigde Staten, wordt wanneer je belt vanuit Nederland '001.1234.567891'. Het eerste gedeelte van het nummer, 001, is het landnummer van Amerika.

Landcode Amerika

Niet alleen is het handig om te weten hoe je vanuit Nederland iemand in de VS kunt bereiken. Wanneer je op vakantie of voor zaken in de Verenigde Staten verblijft, is het ook gemakkelijk om te weten hoe je met iemand in Nederland contact op kan nemen. Dit doe je met de landcode van Amerika. Je gebruikt standaard 011 31 voorafgaand aan het telefoonnummer. Wanneer je het fictieve nummer 020-1234567 vanuit de VS wilt bellen, typ je het volgende in: 011 31 20 12 34 567.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors