Geldzaken en koers dollar

Geldzaken en koers dollar

In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Voordat je vertrekt is het daarom goed je te verdiepen in geldzaken en de koers van de dollar. Het papiergeld bestaat niet zoals in Nederland uit verschillende kleuren. Ieder briefje is groen en het kan daarom lastig zijn om de verschillende waardes uit elkaar te houden. Verder heeft al het muntgeld zijn eigen benaming. Zo heb je een Penny (1 cent), een Nickel (5 cent), een Dime (10 cent) en een Quarter (25 cent).

Dollarkoers VS

Wanneer je op korte termijn Amerika bezoekt, is het handig om van te voren de dollarkoers van de VS in de gaten te houden. Omdat de Verenigde Staten een andere munteenheid aanhoudt, bepaalt de koers hoe hoog een dollarprijs in euro's uitvalt. Wanneer de dollarkoers van de VS gunstig is, krijg je relatief meer dollars voor je euro. Het kan ook zijn dat de dollar een minder gunstige koers heeft waardoor producten juist duurder uit kunnen vallen. Omdat de dollarkoers erg wisselvallig kan zijn, doe je er goed aan om voor je vertrek de geldzaken en de koers van de dollar te bekijken.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Fooien Amerika

In Amerika wordt er vergeleken met Nederland vaker fooien gegeven. Ook het bedrag dat wordt gegeven, is vaak hoger dan dat je gewend bent. Dit komt omdat obers in de VS weinig verdienen en het dan ook moeten hebben van de fooien die gasten geven. In Amerika is het daarom normaal om gemiddeld 15% van het totale bedrag als fooi te geven wanneer je op een goede manier bent bediend.

Creditcard en banken

Een creditcard in de VS is vrijwel onmisbaar; voor bijna iedere betaling wordt deze pas gebruikt. Het reserveren van een hotels of het betalen van een borgsom voor autohuur kan vaak uitsluitend per creditcard worden betaald. Ook een ESTA is alleen per creditcard te betalen.Het grote voordeel van een creditcard is dat je niet met grote bedragen contant geld over straat hoeft. Naast het doen van betalingen kun je met een creditcard ook gewoon geld opnemen bij banken.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors