Amerikaanse ambassade

Amerikaanse ambassade

Het is prettig om te weten dat wanneer je in het buitenland verblijft en je hulp nodig hebt, hiervoor altijd terecht kan bij een Amerikaanse ambassade. De Amerikaanse ambassade helpt je wanneer je bijvoorbeeld je paspoort bent kwijtgeraakt of als je in aanraking bent gekomen met justitie. Hoewel je liever niet bij dit soort problemen stilstaat, is het handig om te weten dat Nederland in bijna elk land ter wereld diplomatieke vertegenwoordiging heeft.

Ambassade Amerika

Een ambassade zit vrijwel altijd in de stad waar de regering van het gastland gevestigd is. De ambassade in Amerika zit dan ook in Washington D.C.. Wanneer je niet in de omgeving van Washington op vakantie bent, maar wel hulp nodig hebt, hoef je niet bang te zijn om het hele land door te moeten reizen om alsnog Washington te bereiken. In Amerika kun je als toerist namelijk ook terecht bij een Nederlands consulaat. Consulaten zijn verantwoordelijk voor zijn eigen burgers die reizen of wonen in het gastland.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Bekijk hier een overzicht van alle consulaten die gevestigd zijn in de Verenigde Staten.

Amerikaanse ambassade Den Haag

De Amerikaanse ambassade is gevestigd in Den Haag. Zoals wij in Washington terecht kunnen, kunnen Amerikanen hier terecht bij problemen tijdens hun verblijf in Nederland. De Amerikaanse ambassade in Den Haag is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.15 uur tot 17.00 uur. Visum aanvragen worden hier niet verwerkt, hiervoor moet je naar het Amerikaans consulaat.

Amerikaans consulaat Amsterdam

Het Amerikaanse consulaat is in Nederland gevestigd in Amsterdam. Hier kun je terecht voor een visum. Iedereen ouder dan 14 jaar moet deze aanvraag persoonlijk doen. Houd er rekening mee dat een afspraak maken verplicht is, je kunt dus niet zomaar het Amerikaans consulaat bezoeken. Het aanvragen van een ESTA hoeft niet bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam. Ga voor meer info naar de volgende pagina over de ESTA.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors