Emigreren naar Amerika

Emigreren naar Amerika

Living the American Dream? Het aantrekkelijke klimaat kan een van de redenen zijn om naar de VS te willen emigreren. Jaarlijks krijgen duizenden mensen vanuit de hele wereld de droom; slechts een kleine groep maakt ook daadwerkelijk deze grote stap. De reden hiervan is het feit dat emigreren naar de VS voor Nederlanders een lastige opgave is omdat je recht moet krijgen op een visum, een zogeheten Green Card.

Emigreren Amerika

Bedenk voor jezelf goed welke beweegredenen je hebt om te willen emigreren naar Amerika. De Verenigde Staten is veelzijdig; het land bestaat uit 50 staten die ieder van elkaar verschillen. Verder is het belangrijk om stil te staan bij het vinden van een juiste woning. Ga je een huis kopen of is huren voordeliger? Emigreren naar Amerika vergt veel voorbereiding.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Emigratie Amerika

De Verenigde Staten laat jaarlijks circa 650.000 immigranten toe. Het is een lang en intensief proces, en de kans is groot dat je geen geschikt visum krijgt om over te gaan tot emigratie naar Amerika. De meest voorkomende manieren om een Green Card voor de USA te bemachtigen, zijn wanneer er directe familie in de VS woont, wanneer je van plan bent om geld te investeren in de VS, wanneer je voor een langere tijd in de VS gaat werken of via de Diversity Lottery.

Green Card USA

Om een Green Card voor de USA te kunnen bemachtigen moet je aanvraag allereerst goedgekeurd worden door de USCIS, de United States Citizenship and Immigration Service. Vervolgens moet je van het Ministerie van Buitenlandse Zaken een visumnummer toegewezen krijgen. Uiteindelijk kun je een aanvraag doen om het visumnummer op te zetten naar 'permanent resident'. Het is dus een lang proces en kost je een hoop geld. Weeg vooraf de voor- en nadelen af van jouw plannen om tot emigratie naar Amerika over te gaan.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors