Veiligheid Amerika

Veiligheid Amerika

De veiligheid in Amerika is goed en voor het gehele land geldt er een positief reisadvies. De VS kent een afwisselend landschap, van grote, drukke steden tot uitgestrekte natuurvlakten.

In de landelijke gebieden hoef je niet extra op je hoede te zijn, deze gebieden zijn erg gemoedelijk. Vaak kun je in deze bebosde gebieden of nabij national parks overnachten op een avontuurlijke manier. Houd er wel rekening mee dat er in zo'n gebied veel wilde dieren voorkomen. Laat daarom nooit je etensresten achter in of rondom je auto.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Wanneer je een drukke stad bezoekt is het wel noodzaak uit te kijken voor zakkenrollers en dieven. Laat daarom je spullen nooit alleen achter. Moet je 's avonds nog weg en ken je de buurt niet goed? Zorg dan dat je niet alleen over straat gaat.

Oppassen moet je in Detroit. Detroit staat bekend om de vele gangs die hier actief zijn; het aantal geweldsdelicten is ook erg hoog. Vermijd daarom achterstandswijken. Hetzelfde geldt voor Gary, Indiana. Hier staan veel leegstaande huizen waar helaas veel criminaliteit voor komt.

Reisadvies Amerika

Bekijk hier het actuele reisadvies Amerika.

Alarmnummer Amerika

Mocht je veiligheid in Amerika in gevaar komen, kun je gebruik maken van het alarmnummer. Het belangrijkste alarmnummer voor Amerika is 911: hiermee kun je de ambulance, brandweer en politie bereiken.

Voorbereiding reis Amerika

Een goede voorbereiding voor je reis naar Amerika is het halve werk. Zo is het bijvoorbeeld handig om voor vertrek alle belangrijke reisdocumenten naar jezelf in te scannen en te mailen. Wanneer je veiligheid in Amerika gevaar komt, heb je altijd deze gegevens bij de hand. Denk hierbij aan je rijbewijs, paspoort en creditcardnummers. Bij verlies of diefstal moet je direct aangifte doen en contact opnemen met je bank. De bank is in staat om je betaalpassen te blokkeren. Bij de Nederlandse ambassade in de VS of een van de consulaten kun je terecht om een nieuw reisdocument aan te vragen. De voorbereiding voor je reis naar Amerika kost tijd, maar is zeker de moeite waard.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors