Vervoer Amerika

Vervoer Amerika

Met alle vervoersmiddelen waarmee wij bekend zijn, kun je in Amerika prima reizen. Houd er wel rekening mee dat het openbaar vervoer buiten de steden niet heel erg goed is geregeld

Vluchten Amerika

Vrijwel iedereen kiest ervoor om te vliegen naar Amerika. In de VS heb je ontzettend veel vliegvelden; bijna iedere staat is te bereiken per vliegtuig. Vergeleken met Europa wordt er veel meer gebruik gemaakt van vliegen en ook binnenlandse vluchten zijn populair. Met een binnenlandse vlucht combineer je gemakkelijk meerdere bestemmingen, en een vliegticket hoeft helemaal niet duur te zijn.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

De trein in Amerika

In Amerika kun je goed rondreizen per trein. De nationale spoorwegmaatschappij heet Amtrack heeft een netwerk van meer dan 40.000 kilometer en rijdt met comfortabele, ruime treinen. Plan vooraf je reis op het internet en vergelijk de prijzen. Zo heb je verschillende boekingsklassen en een snelle of een ietwat langzamere trein.

Bus VS

De bus is een gemakkelijk vervoersmiddel wanneer je lange afstanden moet reizen door de VS. Hoewel er geen nationale busmaatschappij bestaat, zijn Greyhound en Coach USA de bekenste bedrijven die je door heel Amerika rijden.

Boot Amerika

In Amerika wordt een boot voornamelijk gebruikt voor pleziertochten. De VS telt vele meren waarop je tochten kunt maken. Ook langs de kust kun je vaak een boot huren. Wanneer je in Miami genoeg geld neerlegt, kun je er zelfs een jacht huren en genieten van alle luxe.

De metro in Amerika

Sommige steden in Amerika hebben een goed ontwikkeld metro systeem. Een goed hiervan is New York. De metro van New York is een ideaal middel om snel door te stad te reizen. Je kunt losse kaartjes kopen, maar wanneer je meerdere dagen in de stad verblijft en met de metro gaat reizen, is het voordeliger om een meerdaagse kaart te kopen. Ook Boston, Los Angeles, Miami en Philadelphia hebben goed ontwikkelde metrosystemen.

Gebruik een taxi in Amerika

In New York City kun je niet om de yellow cabs heen; in deze stad zijn taxi's uitermate populair. De tarieven zijn erg laag en je krijgt veel mee van de stad zelf. Over het algemeen geldt dat je in alle grote steden gemakkelijk aan een taxi kunt komen. Verblijf je in een kleinere stad, dan is het raadzaam om van te voren het telefoonnummer van een taxibedrijf te vragen bij je hotel.

Huurauto Amerika

Wil je een groot gedeelte van Amerika zien maar wel zelf het reistempo bepalen? Huur dan een auto of camper! Door dit vooraf te reserveren bespaar je veel geld. Ook het vooraf reserveren van een auto is vaak goedkoper dan dat je ter plekke besluit om een auto te huren.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors