Amerikaanse taal

Amerikaanse taal

Taal Amerika

De officiële voertaal in Amerika is Engels. Het Engelse alfabet komt overeen met het alfabet van Nederland, hoewel de uitspraak van sommige letters wel anders is. Overal in Amerika kun je goed met Engels terecht en communiceren is dus geen probleem. De zuidelijke staten hebben veel inwoners die oorspronkelijk uit Midden- of Zuid-Amerikaanse landen komen. Het komt daarom voor dat er in drukke toeristische gebieden, zoals bijvoorbeeld de zuidelijke delen van California en Miami, er door veel mensen Spaans wordt gesproken.

Engels in Amerika

De voertaal van de VS is Engels. Wel kan het voorkomen dat er in enkele staten wordt gesproken met een dialect. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat je met Engels in Amerika jezelf goed verstaanbaar maakt.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors