Roadtrip Amerika

Roadtrip Amerika

door Getaway Travel

Amerika en roadtrip zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een auto of camper reis je van stad naar stad of desolate dorpen, trotseer je hoge bergen en diepe canyons in nationale parken of rij je over eindeloze stoffige wegen in woestijnen.

De beroemdste roadtrip is de Route 66 die de oost- en de westkust met elkaar verbindt. Andere bekende autoroutes zijn de roadtrips in de Deep South van Memphis naar New Orleans, de 3000 km lange route door de Appalachen of de route langs oostkust van New York naar Miami. Een rondreis door Amerika combineer je dan ook bij voorkeur met een roadtrip!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 260 reizen naar Amerika

Voordat je op reis gaat, is het handig om van tevoren een autoroute uit te stippelen. Wanneer je dan aankomt, staat je auto of camper al klaar op het vliegveld. Grote autoverhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de auto of camper in een andere stad weer in te leveren.

Route 66

De Route 66 is de meest legendarische roadtrip van Amerika. De originele route was vierduizend kilometer lang en verbond Chicago met Santa Monica. Langs de weg verschenen in de jaren twintig de typische motels en diners.

Route 66 bestaat niet meer, maar grote delen kun je nog steeds volgen. Doorkruis bijvoorbeeld de lange stoffige weg van de woestijn richting Las Vegas.

Roadtrip westkust Amerika

Een rondreis door Amerika betekent voor veel reizigers een roadtrip langs de westkust van Amerika. Vanaf San Francisco rijd je langs de kust naar San Diego totdat je niet meer verder kan bij de grens met Mexico.

De oostkust

Een andere populaire route gaat langs de oostkust. Van New York City naar Miami doorkruis je maar liefst negen staten tijdens een tweeduizend kilometer lange roadtrip. Ga halverwege landinwaarts om een deel van de Appalachen route te pakken. Stille en rustige wegen verbinden ongerepte berglandschappen met elkaar.

Wat is de beste reistijd voor een roadtrip Amerika?

De beste reistijd voor een roadtrip in Amerika varieert per regio, maar over het algemeen zijn de lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober) ideaal, omdat het weer mild is en de landschappen vaak prachtig zijn. In de zomer (juli en augustus) kun je genieten van warm weer, maar sommige delen van het land kunnen erg druk zijn, terwijl de winter (december tot maart) geschikt is voor skiën in de bergen, maar minder geschikt voor reizen in andere regio's vanwege koud weer en sneeuw.

Roadtrip Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors