Wat is Area 51?

Wat is Area 51?

door Emma van Kampen

Area 51 is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht gelegen in de Nevada-woestijn vlakbij Lincoln County ten noorden van Las Vegas. De basis wordt streng bewaakt en is niet toegankelijk voor publiek. 

Tegenwoordig dient de basis als test- en ontwikkelgebied voor militaire vliegtuigen. Na de bouw in 1955 werd Area 51 ingezet als testgebied voor het U-2-spionagevliegtuig en geheime militaire projecten. Ook zijn er diverse onderdelen voor de ruimtevaart getest, zoals maanlanders en zuurstofsystemen voor astronauten. Hierdoor geloven veel mensen dat de basis het antwoord is op de vraag of er buitenaards leven bestaat.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Zo ook de Amerikaan Matty Roberts. Op 27 juni lanceerde hij de Facebook-pagina ‘Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us’. Zijn vermoedens dat er mogelijk aliens worden verborgen op de basis, dreven hem zo ver dat hij op het idee kwam om Area 51 met zoveel mogelijk mensen te bestormen.

Dit stond gepland op 20 september 2019 om drie uur ‘s nachts. Miljoenen mensen meldden zich aan voor het evenement van Roberts met als doel erachter te komen of de complottheorieën omtrent buitenaards leven kloppen. Maar die bestorming is er nooit van gekomen. Roberts cancelde het evenement omdat dit te gevaarlijk zou zijn. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors