Hoeveel hamburgers eten Amerikanen per week?

Hoeveel hamburgers eten Amerikanen per week?

door Kimberly Hermans

Amerikanen eten gemiddeld drie hamburgers per week. Dat betekent dat Amerikanen met zijn allen wel vijftig biljoen hamburgers per jaar wegkrijgen. We weten allemaal dat Amerikanen houden van fastfood, maar deze cijfers zijn toch een tikkeltje schrikbarend.

Het kan zijn dat de enorme consumptie van hamburgers in Amerika te maken heeft met de kijk op hamburgers. Amerikanen zien hamburgers namelijk als doodgewone ‘sandwiches’. En als we de cijfers moeten geloven, bestaat ongeveer veertig procent van de sandwiches die in Amerika worden verkocht uit hamburgers. Amerikanen kijken er niet van op als je een hamburger bestelt tijdens de lunch. Fastfood kauwt lekker makkelijk én snel weg. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Snel is het toverwoord. En ook zeer waarschijnlijk de voornaamste reden waarom de hamburger razend populair is. Honderden fastfoodketens bieden de hamburger aan in allerlei verschillende soorten en maten. Bij de McDonald’s alleen al verkopen ze 7,5 hamburger per seconde. Geen wonder dat er biljoenen hamburgers in Amerika worden gegeten. 

 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors