Waarom is Engels niet de officiële taal van Amerika?

Waarom is Engels niet de officiële taal van Amerika?

door Emma van Kampen

Al stelden de Founding Fathers de de Onafhankelijkheidsverklaring op 21 juni 1788 op in het Engels, het voorstel om er het Engels als officiële taal in op te nemen stemden ze weg. Rond deze tijd werden er namelijk al ruim twintig talen gesproken in Amerika en het aannemen van één officiële taal zou volgens de Founding Fathers  de immigranten in hun vrijheid beperken.

Het land zelf heeft dus geen officiële taal, maar 23 van de vijftig Verenigde Staten kozen ervoor om het Engels wél aan te nemen als (de enige) officiële taal. Voor de overige 27 staten geldt dat het Engels zijn officiële status deelt met een andere taal of dat het Engels simpelweg niet erkend is als officiële taal.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Anno nu worden er in de Verenigde Staten meer dan driehonderd talen gesproken. Ongeveer 96 procent van de inwoners spreekt ‘goed’ tot ‘zeer goed’ Engels en circa twaalf procent van de bevolking spreekt Spaans. De Spaanstaligen wonen voornamelijk in het zuidwesten van Amerika langs de grens met Mexico. Verder worden er nog zo’n 176 inheemse Indianen- en Eskimotalen gesproken, en spreken sommige inwoners Kantonees of Frans. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors