Wordt er echt een muur gebouwd tussen Mexico en de VS?

Wordt er echt een muur gebouwd tussen Mexico en de VS?

door Emma van Kampen

Ja, als het aan president Trump ligt wel. Op dit moment wordt al een derde van de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten gescheiden door hekken en barricades. Deze zouden vervangen moeten worden door een muur: daar is al budget voor vrijgemaakt. Eind juli 2019 kreeg president Trump toestemming van het Hooggerechtshof om 2,5 miljard dollar in de bouw van de muur te investeren. De Mexicaanse overheid en de democraten zorgen echter voor zoveel tegenstand, dat de bouwplannen vooralsnog niet zijn doorgevoerd.

Elk jaar steken 350 miljoen mensen illegaal de 3.326 kilometer lange grens over. Met de muur wil Trump de illegale migratie vanuit Mexico naar de Verenigde Staten tegengaan. In eerste instantie wilde Trump de Mexicaanse regering laten opdraaien voor de kosten van het bouwproject. De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft echter al meerdere malen laten weten dat Mexico geen cent bijdraagt aan het project van Trump.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Onlangs plaatsten kunstenaars Ronald Rael en Virginia San Fratello drie roze wips tussen de hekwerken die momenteel op de grens staan. Aan de ene kant kunnen Amerikaanse kinderen plaatsnemen en aan de andere kant wippen de Mexicaanse kinderen. De kunstenaars willen met het werk laten zien dat een actie aan één kant van de muur een direct gevolg heeft op de andere kant. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors